سلام! خوبید؟!
توی یکی دو هفته اخیر، بخشهای تحلیلی همیشه سبز یه سری از شمارههای قدیمی رو به صورت مجزا توی بخش تحلیلی مستقل بهروزنامه منتشر کردم. آخریش هم «چگونه خر نشویم 🐴» بود. بازخوردها خیلی خوب بوده. برای همین، حتما به این کار ادامه میدم.
قدم بعدی هم اینکه این پستها رو به صورت صوتی هم در اختیارتون قرار بدم… به نظرم خیلی خوب میشه.
دارم روی مطالب تحلیلی جدید و همینطور کامل کردن مجموعه «چطوری ثروتمند بشیم، بدون اینکه خوش شانسی بیاریم» هم کار میکنم که به زودی نتایجش رو میبینید.
مرسی که بهروزنامه رو میخونید و با بقیه به اشتراک میذارید.
خب، دیگه کشش ندیم و بریم سراغ اخبار هفتهای که گذشت.
این «بهروزنامه» است؛ یه خبرنامه ایمیلی که سعی میکنم هر هفته پنجشنبه منتشرش کنم. توش خلاصهای از اخبار دنیای تکنولوژی و رسانه و کریپتو رو بررسی میکنم و در کنارش به موضوعاتی که برام جالبه میپردازم. علاوه بر اون، محتواهایی که به نظرم جالب میاد رو با خوانندگانش به اشتراک میذارم.
بهروزنامه رایگان هستش، اما شما میتونید با خرید اشتراک از بهروزنامه و من حمایت کنید. بخشی از این درآمد صرف کمک به عدهای نیازمند (داخل ایران) و بخشی از اون هم برای بهتر کردن بهروزنامه هزینه میشه.
مثل همیشه، نظری، انتقادی، پیشنهادی چیزی داشتید یا کامنت بذارید، یا همین ایمیل رو ریپلای کنید؛ یا اینجاها میتونید پیدام کنید:
اپل بالاخره با انتشار نسخه ۱۸/۱ iOS و iPadOS و ۱۵/۱ macOS، برخی از ویژگیهای Apple Intelligence مثل ابزارهای نوشتن، پاکسازی عکس و تایپ برای Siri رو در اختیار کاربران قرار داد. (منبع)
اپل از اول این هفته (دوشنبه)، داری روزی یک محصول جدید/بهروز شده اعلام میکنه؛ فعلا ۳ تاش اومده:
آیمک ۲۴ اینچی جدید با پردازنده M4، تاندربولت ۴، رم ۱۶ گیگابایتی و امکان داشتن صفحه با بافت نانو و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی — و رنگهای جدید؛ شروع قیمت از ۱۳۰۰ دلار. (منبع)
مک مینی جدید، کوچکتر از قبل با پردازندههای M4 و پشتیبانی تا ۶۴ گیگابایت رم با ۵ درگاه USB-C؛ قیمت با پردازنده M4 از ۶۰۰ دلار شروع میشه و با پردازنده M4 Pro از ۱۴۰۰ دلار. (منبع)
مکبوک پرو جدید با پردازندههای M4؛ قیمت پایه برای M4 Pro و M4 Max با حافظه رم حداقل ۲۴ گیگابایت برای ۱۴ اینچی از ۲۰۰۰ دلار و ۱۶ اینچی از ۲۵۰۰ دلار شروع میشه؛ قیمت پایه برای پردازنده M4 با حافظه رم ۱۶ گیگابایتی، از ۱۶۰۰ دلار شروع میشه. (منبع) — سابسکرایب کنید، اونی که میخوام گرونه! 😅
دراپباکس (Dropbox) داره ۵۲۸ نفر (تقریبا ۲۰ درصد نیروی کارش) رو تعدیل میکنه… این اخراجها براشون بین ۶۳ تا ۶۸ میلیون دلار هزینه داره! (منبع)
سهام سامسونگ نسبت به اوج خودش در سال ۲۰۲۴ (۹ جولای)، ۳۲ درصد کاهش داشته و این باعث شده ارزش سامسونگ ۱۲۲ میلیارد دلار افت کنه، که این بیش از هر سازنده پردازندهای در دنیاست. (منبع)
سهم سامسونگ در بازار گوشیهای هوشمند در دنیا در سه ماهه سوم امسال از ۲۱ درصد به ۱۸ درصد کاهش پیدا کرده. بین ۵ تولید کننده بزرگ گوشیهای هوشمند (سامسونگ، اپل، شیائومی، اوپو و ویوو)، سامسونگ تنها برندی هستش که حجم محمولههاش [برای فروش] کاهش داشته. (منبع)
ساندار پیچای، مدیر عامل گوگل، میگه: «بیش از یک چهارم کدهای جدید در گوگل توسط هوش مصنوعی تولید میشه، و سپس توسط مهندسان بررسی و پذیرفته میشه». (منبع)
ظاهرا متا داره روی یک موتور جستجوی وب برای ارائه پاسخهای محاورهای در مورد رویدادهای روز برای کاربران هوش مصنوعی متا کار میکنه و امیدواره بتونه وابستگی خودش به گوگل و بینگ رو کمتر کنه. (منبع)
اندونزی فروش آیفونهای سری ۱۶ رو در این کشور ممنوع کرد، چون ظاهرا اپل به تعهداتش عمل نکرده: حداقل ۴۰ درصد محتوای محلی؛ و سرمایه گذاری ۱۰۸ میلیون دلاری در این کشور (تا الان ۹۵ میلیون دلار سرمایه گذاری کرده)؛ شیائومی و سامسونگ، در همین راستا، در اندونزی کارخونههای محلی احداث کردن (منبع)
یک قاضی در بریتانیا، مرد ۲۷ سالهای که از ابزارهای هوش مصنوعی مثل Daz 3D برای تولید تصاویر سو استفاده جنسی از کودکان استفاده کرده بود، به ۱۸ سال زندان محکوم کرد. (منبع)
هکر مهربون ۱۹/۳ میلیون دلار از بیش از ۲۰ میلیون دلاری که از یک کیف پول کریپتویی تحت کنترل دولت آمریکا دزدیده شده بود رو به این کیف پول برگردوند. (منبع)
کمسیون حفاظت از دادههای ایرلند پس از یک شکایت در سال ۲۰۱۸، لینکداین رو به دلیل استفاده از دادههای شخصی کابران برای تحلیل رفتاری و تبلیغات هدفمند، ۳۱۰ میلیون یورو جریمه کرد. (طبق قوانین GDPR) (منبع)
گزارش وضعیت دنیای کریپتو در سال ۲۰۲۴ از a16z؛ سال ۲۰۲۳ رو اینجا راجع بهش نوشتم؛ امسالی رو دیر دیدم، وقت نکردم کامل ترجمهاش کنم. نکات اصلیش ایناست:
فعالیت و استفاده از کریپتو به بالاترین سطح خودش تا به الان رسیده؛
کریپتو یه موضوع کلیدی در انتخابات امسال آمریکاست؛
استیبلکوینها، جایگاهش رو در بازار پیدا کردن (product-market fit)؛
بهبود زیرساختها ظرفیتها رو افزایش و هزینههای تراکنشها رو به شدت کاهش داده؛
DeFi کماکان پرطرفداره و در حال رشد؛
کریپتو میتونه یه سری از چالشهای مهم هوش مصنوعی رو حل کنه؛
زیرساختهای مقایسپذیر، امکان اپلیکیشنهای جدید روی بلاکچین رو بیشتر کرده.
نتفلیکس داره به اپش در iOS، ویژگی Moments یا لحظهها رو اضافه میکنه که به کاربر اجازه میده سکانسهای مورد علاقهاش رو ذخیره کنه یا دوباره ببینه، یا در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام و اسنپچت به اشتراک بذاره! قراره برای اندروید هم به زودی راه اندازی بشه. (منبع)
اینستاگرام داره روی امکان اضافه کردن اسلاید (عکس یا فیلم ) به پستهای کاروسل بعد از پست شدن رو تست میکنه. (لینک)
یک مطالعه جهانی در رابطه با تاثیر هوش مصنوعی بر آینده هنر، فیلم و فرهنگ — اینجا ببینید. (۹۲ صفحه است، ولی خیلی خوبه.)
کاتالوگی از اسباببازیهای ژاپنی در قرن ۱۹.
تقریبا ۷۵ درصد کانتینرهای حمل و تقل، بنادر آمریکا رو خالی ترک میکنن! رایج ترین صادرات ایالات متحده: صادرات کانتینر خالی!
پینک فلوید، حقوق موزیکهاشون رو به سونی فروختن — مبلغ: تقریبا ۴۰۰ میلیون دلار.
واقعا شهرداری تهران برای افراد انگلیسیزبان خیلی احترام قائله!
گوله برفی به هم پرت میکنین!؟ هه! اینا تو هند با بهم 💩 پرت کردن جشن میگیرن! #واقعی اطلاعات بیشتر.
به عنوان یکی که خیلی [خیلی خیلی] وقته خبرنامه ایمیلی داره و خیلی به این نوع رسانه علاقه داره، وقتی خبرنامه فارسی جدید و با کیفیت میبینم، حسابی کیف میکنم.
محمد مهدی شفیعی که یکی از مشترکین قدیمیه بهروزنامه هم اخیرا شروع به انتشار خبرنامه ایمیلیش کرده به نام «دفترچه یادداشت». فعلا دو «برگه» ازش منتشر شده که به نظرم با کیفیت بوده. اینجا میتونید برگه دومش رو بخونید؛ اگر حال کردید هم مشترکش بشید.
امیدوارم همینطوری با کیفیت ادامه پیدا کنه.
من خودم به ساعت علاقه دارم؛ یکی از کسانی که راجع به ساعت حرف میزنه و من مدتهاست تو اینستاگرام دنبال میکنم، آقای عباس قنبرلو هستش.
به نظرم خیلی بیشیلهپیله است و راحت حرف میزنه؛ مطالب رو بیخود کش نمیده و من کلا باهاش حال میکنم و ازش چیز یاد میگیرم؛ مثلا این ویدیو.
اگر به ساعت علاقه دارید، به نظرم ارزش دنبال کردن داره. در ضمن این اکانت اصلیشون هستش که بعد از یه مدت که از دسترس خارج شده بود، برگشته! مبارکشون باشه! 😁
راستی، ایشون تو یوتیوب هم ویدیوهای بلندتر منشتر میکنه.
اینم از شماری ۵۱. در ضمن، برای شفاف سازی بگم، این دو نفری که راجع بهشون توی بخش محتوای فارسی نوشتم، حتی در جریان هم نبودن که قراره اینجا چیزی راجع بهشون پست بشه؛ اینا تبلیغ نیست!
مرسی که تا اینجا اومدین! در ضمن، هالووینتون هم مبارک! 🎃💀👻
طبق روال همیشه بگم اگر چیزی پیدا کردید یا تولید کردید (محتوا یا محصول یا هرچی) که فکر میکنید برای مخاطبین بهروزنامه مفیده، بهم پیام بدید. مطمئنم خودتون راهش رو پیدا میکنید. (اگه پیدا نکردید، بیاید دایرکت اینستاگرام! راستی، اپ ساباستک هم دایرکت داره!)
کنجکاو بمونید.
تا پست بعد؛
بهروز
عالی مثل همیشه 👍🏻🙌🏼
دیده شدن کارهای آدم (اقلاً کارهای خوب) همیشه جالبه.
اینکه توی خبرنامه فارسی موردعلاقهم دیدم که دفترچه یادداشت رو معرفی کردی خیلی خوشحالم کرد؛ مرسی از اینکه مینویسی و ممنون از اینکه خبرنامه من رو به مشترکینت معرفی کردی ❤