سلام! خوبید؟
این بخش بهروزنامه هم بالاخره احیا شد؛ اینکه چقدر دوام میاره ولی هنوز در هالهای از ابهام قرار داره (گیر ندید؛ همیشه دوست داشتم از هالهای از ابهام استفاده کنم 😅).
احساس میکنم هفتهای دوبار منتشر کردن بهروزنامه لقمهای بزرگتر از دهان مبارک بود که برداشتم و بعد با کوبیدن روی دکمه غلط کردم، گذاشتمش زمین. فعلا با این فرمون بریم تا ببینیم چی میشه.
توی این مدت، رشد بهروزنامه متوقف نشده بود و کلی خواننده جدید بهمون اضافه شده. من به همهشون خوشآمد میگم؛ مخصوصا دو تا از دوستان عزیزی که حسابی پیگیر مجموعه «چطوری ثروتمند بشیم، بدون اینکه خوش شانسی بیاریم» بودن و با لایکها و کامنتهاشون حسابی بهم لطف داشتن و انرژی دادن. علی زارع عزیز و ابوالفضل جعفری عزیز، ممنون از هردوتون.
خب دیگه بریم سر اصل مطلب. در ضمن، من دارم سعی میکنم توی اینستاگرام (behrouz.ix) یکم بیشتر و مرتبتر فعال باشم. اگه فالو کنید، عالی میشه؛ حتما بگید از بهروزنامه اومدید.
این «بهروزنامه» است؛ یه خبرنامه ایمیلی که سعی میکنم هر هفته پنجشنبه منتشرش کنم. توش خلاصهای از اخبار دنیای تکنولوژی و رسانه و کریپتو رو بررسی میکنم و در کنارش به موضوعاتی که برام جالبه میپردازم. علاوه بر اون، محتواهایی که به نظرم جالب میاد رو با خوانندگانش به اشتراک میذارم.
بهروزنامه رایگان هستش، اما شما میتونید با خرید اشتراک از بهروزنامه و من حمایت کنید. بخشی از این درآمد صرف کمک به عدهای نیازمند (داخل ایران) و بخشی از اون هم برای بهتر کردن بهروزنامه هزینه میشه.
مثل همیشه، نظری، انتقادی، پیشنهادی چیزی داشتید یا کامنت بذارید، یا همین ایمیل رو ریپلای کنید؛ یا اینجاها میتونید پیدام کنید:
کمپانی Nvidia با رسیدن به ارزش ۳ تریلیون دلار (market cap) و رد کردن اپل، پشت سر مایکروسافت ۳/۱۵ تریلیون دلاری، در ردهبندی با ارزشترین کمپانیهای دنیا، به مقام دوم رسید. (منبع)
ظاهرا وزارت دادگستری آمریکا داره بررسی میکنه که آیا انویدیا (Nvidia) قوانین ضد انحصار رو نقض کرده یا نه؛ از اون طرف هم FTC (کمسیون تجارت فدرال آمریکا) داره OpenAI و Microsoft رو برای همین مساله بررسی میکنه (منبع)
ایلان ماسک گفته تسلا احتمالا در سال ۲۰۲۴ بین ۳ تا ۴ میلیارد دلار برای سخت افزارهای انویدیا هزینه خواهد کرد و نیمی از سرمایه ۱۰ میلیارد دلاری قبلی مربوط به هوش مصنوعی صرف هزینه های داخلی خواهد شد. (منبع)
چندین بیمارستان در لندن، بعد از اینکه Synnovis در ۳ ژوئن مورد حمله باج افزاری قرار گرفت، دچار اختلالات گسترده شدن. Synnovis به سیستم درمانی بریتانیا (NHS) خدمات انتقال خون و آزمایشگاهی ارائه میده. (منبع)
به نظر میاد هکرهای روس گروهی به نام Qilin مسئول این حمله سایبری هستن (منبع)
کوینبیس از کیف پولهای هوشمند خودش که بجای seed phrase از passkey استفاده میکنن رو معرفی کرد و از اونها به عنوان «لحظه آیفون برای کریپتو» یاد کرد. (منبع)
اپل در یک بیانیه انطباق (compliance) در بریتانیا اظهار کرده که آیفون ۱۵ پرو مکس برای حداقل ۵ سال (از سپتامبر ۲۰۲۳) بهروز رسانیهای امنیتی رو دریافت خواهد کرد. (منبع)
اینتل از تراشههای جدید لپتاپی خودش با نام Lunar Lake رونمایی کرد. ۱۴ درصد سریعتر در CPU، پنجاه درصد سریعتر در GPU یکپارچه و NPU یی با حداکثر ۴۸ تاپس (تریلیون عملیات در ثانیه) (TOPS - trillions of operations per second) برای پردازشهای مربوط به AI. (منبع)
کمپانی AMD هم از چهار CPU دسکتاپی سری Ryzen 9000 مبتنی بر معماری Zen 5 رونمایی کرده که قراره جولای ۲۰۲۴ به بازار بیاد. AMD ادعا میکنه که این CPUها در مقایسه با Zen 4 در هر چرخه (cycle)، ۱۶ درصد بیشتر دستورالعمل انجام میدن. (منبع)
اینستاگرام تایید کرده که داره نوع جدیدی از تبلیغات رو تست میکنه که غیر قابل رد کردن هستن، تایمر شمارش معکوس دارن و برای لحظاتی مانع اسکرول کردن فید میشن! (منبع)
اینستاگرام داره روی اضافه کردن امکان داشتن nickname کار میکنه (لینک)
تردز داره روی انتخابی کردن امکان نمایش بج اینستاگرام کار میکنه (لینک)
سیر تکاملی مرسدس بنز از ۱۹۰۰ تا ۲۰۲۴
ایشون ۱۰۰ لیتر توت فرنگی رو خورد
گزارش انستیتو رویترز و دانشگاه آکسفورد در رابطه با «افکار عمومی در مورد هوش مصنوعی مولد (Gen AI) در اخبار در شش کشور» (کشورها: آرژانتین، دانمارک، فرانسه، ژاپن، بریتانیا و آمریکا)
بعد از پست کردن راجع به پرونده اخیر پادکست پرسه (که خب همیشه توصیه میشه)، لمیاء، یکی از خوانندگان عزیز بهروزنامه، پیشنهاد دادن پادکست جافکری رو گوش کنم.
منم از اونجایی که توی این چند هفته اخیر حسابی وقت توی ترافیک گذروندم — و اگه منو یکم دنبال کرده باشین، میدونین پشت فرمون، تقریبا تنها جاییه که پادکست گوش میدم — از فرصت استفاده کردم و جدیدترین اپیزود جافکری رو گوش دادم.
جافکری یه پادکست مکالمهای/مصاحبهای هستش که توی اون امیرعلی (میزبان جافکری) با آدمای تاثیرگذار توی زندگیش راجع به دغدغههای مختلفش حرف میزنه. موضوعهای روانشناسی هم برای من شدیدا جذاب هستن. خلاصه که همه اینا باعث شد که چند روز پیش بشینم و تو ترافیک عصر منچستر جافکری گوش بدم.
عنوان این اپیزود «موانع خودپذیری» بود که به نظرم موضوع شدیدا جذابیه. با اینکه برای منی که بار اول بود دارم جافکری گوش میدم، یکم موضوع از وسط شروع شد (مقصر خودمم که از اینجا شروع کردم)، ولی کاملا توصیه میکنم که این پادکست رو گوش بدید. مهمون این اپیزود خانم لیلی محسنی بودن و راجع به موانعی برای خودپذیری و خودباوری، مثل شرطی شدن مغز و غلبه بر اون، سندروم نجات و احساس گناه و رنج خیالی و اینا صحبت کردن. اپیزود بسیار خوبی بود.
درضمن، یک میلیونی شدن جافکری روی کستباکس رو هم به امیرعلی تبریک میگم و امیدوارم هفت رقمی شدنش رو هم ببینیم.
و دوباره در ضمن، من با کاور آرت این اپیزود هم خیلی حال کردم (کار شکیبا پیامنی هستش ظاهرا)! 😁
خب اینم از شماره ۴۳. مرسی که هستید و وقت و توجهتون رو صرف خوندن بهروزنامه کردید.
جا داره دوباره یادآوری کنم که اگر چیزی پیدا کردید یا تولید کردید (محتوا یا محصول یا هرچی) که فکر میکنید برای مخاطبین بهروزنامه مفیده، بهم پیام بدید. مطمئنم خودتون راهش رو پیدا میکنید.
کنجکاو بمونید. تا شماره بعد؛
بهروز