سلام، خوبید؟
این بخش تحلیلی بهروزنامه ۳۳ هستش که اعلام استقلال کرده تا بیشتر دیده بشه!
یکی از فانتزیهایی که احتمالا همه ما داریم، یا احتمالا حداقل شرایطی بوده که داشتیم، اینه که به اینکه «بقیه چی فکر میکنن» اهمیت ندیم… (همون دایورت کردن نظر دیگران به…)
همه ما دلمون میخواد مثل سوپرمن که گلولهها روش کارساز نیستن، نسبت به [حداقل بعضی] نظرات [بعضیها] بیتفاوت باشیم و بهشون اهمیت ندیم. دوست داریم اینقدر قوی و محکم و بدون ناامنی باشیم که جهان در تسخیر ما باشه، ولی واقعیت اینه که این اصلا آسون نیست.
برای بررسی این موضوع، سه تا جواب داریم: یه جواب کوتاه، یه جواب بلند و یه جواب عجیب!
جواب کوتاه: انسانیت رو در آغوش بگیر!
یه پاسخ کوتاه به اینکه چرا ما به نظرات دیگران اهمیت میدیم اینه که چون ما بیمار روانی و سایکوپات (psychopath) نیستیم!
توجه به اینکه دیگران چی فکر میکنن، ما رو همدل و دلسوز میکنه و اینا باعث میشن دوستی شکل بگیره. در واقع نظرات دیگران باعث عمیقتر شدن روابط با دیگران میشه.
بنابراین، وقتی یکی میپرسه چطوری به نظرات و افکار مردم اهمیت ندم، در واقع سوال بهتر اینه که: چطوری افکار و احساساتم راجع به نظرات دیگران رو مدیریت کنم؟
ریشههای تکامل و جامعه پذیری
برای درک بهتر اینکه چرا به نظرات دیگران اهمیت میدیم، بیاید جواب طولانیتر رو بررسی کنیم. تکامل هوش و جامعه پذیری انسانها، دوتا از مهمترین قدرتهای انسانهاست؛ وگرنه در قلمرو حیوانات، انسانها ضعیفتر، کندتر، و به طور کلی خیلی بدردنخورتر از بقیه حیوانات هستن. چیزی که ما رو از بقیه حیوانات متمایز میکنه، هوش و توانایی تشکیل ساختارهای پیچیده اجتماعیه.
بیشتر عمر بشر، ما در قبایل کوچک زندگی میکردیم؛ جایی که برای بقا، همه نیازمند و وابسته به همدیگه بودیم. در این شرایط، طرد شدن از اجتماع میتونست کشنده باشه. برای همین مغز ما طرد شدن رو به مرگ ربط میده و برای همینه که این حس اینقدر دردناک و ناراحت کننده است.
یادگیری کنار اومدن با این احساسات وابستگی اجتماعی، بخشی از انسان بودنه.
خوبی زندگی مدرن: انتخاب قبیله
یکی از بهترین جنبههای زندگی مدرن اینه که ما میتونیم قبیلهمون رو خودمون انتخاب کنیم. از اونجایی که دیگه محدود به گروههای کوچک نیستم، در صورت طرد شدن، میتونیم آدمهای جدیدی برای ایجاد ارتباط پیدا کنیم.
ما همیشه نیاز به ارتباط و اعتبار اجتماعی داریم، اما میتونیم تصمیم بگیریم چه کسی ارزش تحت تاثیرش قرار گرفتن رو داره؛ و اینکه میخواهید چه کسی رو تحت تاثیر قرار بدید.
مشکلی که خیلی از آدما دارن اینه که خودشون رو با افراد کوچک و مزخرف و بیخود احاطه میکنن و در نتیجه نیازمند تایید و اعتبار گرفتن از اون آدما هستن.
در چنین شرایطی، بجای اینکه به این فکر کنید که چطوری به نظرات اون اهمیت ندید (دایورتشون کنید)، باید رو این تمرکز کنید که چطوری میتونید آدمهای بهتری پیدا کنید که به شما احترام میذارن، شما رو تحسین میکنن و براتون ارزش آفرین هستن و شما میتونید ازشون چیز یاد بگیرید.
یه چیز مهمتر پیدا کن
حالا میرسیم به جواب عجیبتر ماجرا: اگر به نظرتون میاد که بیش از حد به نظرات بقیه اهمیت میدید، احتمالا دلیلش اینه که چیز مهمتری برای اهمیت دادن ندارید.
وقتی یه چیز واقعا مهم تو زندگیتون دارید، چیزی که حاضرید بخاطرش مورد تمسخر قرار بگیرید، اون وقته که دیگه به نظر بقیه اهمیت نمیدید؛ و اتفاقا این وقتیه که بقیه شروع میکنن و به شما احترام میذارن!
فرض کنید جلو یه ساختمون ایستادید که داره تو شعلههای آتش میسوزه؛ و شما تنها کسی هستید که میدونید یه نوزاد توی اون ساختمونه و شما میتونید جونش رو نجات بدید. براتون مهمه بقیه چی فکر میکنن وقتی دارید به سمت ساختمون میدوید تا برید توی آتیش و اون نوزاد رو نجات بدید؟ درسته این مثال یکم افراطیه، ولی راجع به زندگی روزمره هم صدق میکنه.
از خودتون بپرسید:
چی تو زندگیتون اونقدر مهمه که بخواهید بخاطرش مورد تمسخر قرار بگیرید؟
اگر نمیتونید به راحتی به این سوال جواب بدید، شاید این مشکل اصلی باشه که لازمه بهش بپردازید…
خلاصه ویدیویی از مارک منسن؛ نویسنده کتاب The Subtle Art of Not Giving a F*ck
چی تو زندگیتون هست که اینقدر براتون مهمه که حاضرید بخاطرش مورد تمسخر قرار بگیرید؟ کامنت بذارید.
مرسی بابت نوشتن :)
بهروزنامه برای من بهونه خوبی برای شروع مجدد "مطالعه" در دنیای پر از ویدیو و محتوا مزخرف امروزی بود.
تا از لاک خودم بیرون اومدم و کامنت گذاشتم یه پیشنهاد هم بدم: من قبلا از Pocket به عنوان اپ Read it Later استفاده میکردم که چون برای زبان های راست به چپ هنوز مشکلات زیادی داره (به علاوه اینکه خیلی از مقاله ها را نمیتونه fetch کنه) به Instapaper مهاجرت کردم اما همچنان راضی نشدم و اپ مورد نظرمو پیدا نکردم. بنظرم معرفی این دسته اپ ها تو خبرنامه میتونه مفید باشه و اگر اپ جایگزین بهتر هم میشناسید مشتاقم تست کنم.
راستی تو بخش خوبی زندگی مدرن کلمه "خودمون" به اشتباه "خودمن" نوشته شده.
درود و ارادت
اشنایی با بهروزنامه یکی از پیروزیهای من است
ارادتمند و سپاسگزار از مطالب و راهنمایی های ارزنده که بی دریغ نشر می دهی
تنت سلامت و عمرت با عزت رفیق