سلام!
برای هفته سوم، باز هم با بهروزنامه در خدمتتون هستم (اسمایلی گزارش ورزشی!) مرسی که اینجا هستید. امیدوارم از خوندن این شماره لذت ببرید و اون رو با دوستانتون به اشتراک بذارید.
نظری، انتقادی، پیشنهادی چیزی هم داشتید یا کامنت بذارید، یا همین ایمیل رو ریپلای کنید؛ یا اینجاها میتونید پیدام کنید:
اینستاگرام | توییتر | کلابهاوس | ریکام
این هفته بهروزنامه خیلی کریپتوییه…
بخش ۱ - اخبار هفتهای که گذشت
اسپاتیفای دوتا کمپانی مربوط به تبلیغات پادکست رو خرید
اسپاتیفای اعلام کرد که دوتا کمپانی که ابزارهای مربوط به اندازه گیری تاثیرات تبلیغات پادکستی تولید میکنن رو خریداری کرده: پادسایت (Podsight) و چارتِبل (Chartable). ابزارهای پادسایت به تبلیغ دهندهها اطلاعات بهتری از مخاطبان و رفتار اونها میده و چارتبل به پادکسترها کمک میکنه اثربخشی تبلیغاتشون روی پادکستهای دیگه رو بررسی کنن.
این دوتا خرید در راستای جذب تبلیغ دهندهها و اسپانسرها و پولهاشون به پلتفرمهای صوتی و بخصوص اسپاتیفای خیلی میتونه مفید واقع بشه، چون اندازه گیری اثربخشی تبلیغات از مهمترین مشکلات تبلیغ دهندههاست چون باید بتونن پولی که هزینه میکنن رو توجیه کنن… (منبع)
جریمه ۱۰۰ میلیون دلاری BlockFi
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) کمپانی بانک-طور BlockFi رو برای رعایت نکردن قوانین اوراق بهادار (securities law) مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار جریمه کرد. این بزرگترین جریمه SEC برای یک کمپانی کریپتویی تا الان بوده.
داستان به این شکل بوده که بلاکفای با تبلیغ و وعده حسابهای کریپتویی سود دهنده، صدها هزار کاربر برای خودش [در آمریکا] جمع کرده. قاعدتا، اون حسابها، باید به عنوان security در SEC ثبت بشن، که SEC میگه بلاکفای این کار رو نکرده… بلاکفای هم نه تایید کرده این رو، نه رد!
طبق گفتههای SEC، بلاکفای ریسکهای این حسابها رو (با توجه به سودی که میگرفتن) کم رنگ جلوه داده و SEC مدعی هستش که رشد بازار و کاربرها همونطوری که بود ادامه پیدا میکرده، بلاکفای از پس سود دادن به شکل کریپتو برنمیومده و سرمایه کاربرها در معرض خطر بوده… (منبع)
بخش ۲ - تحلیلی
تبلیغات کریپتویی در Super Bowl امسال
تبلیغات در Super Bowl یکی از گرونترین انواع تبلیغات تلویزیونی هستش که هرسال برندهای مختلف حسابی براش وقت و هزینه صرف میکنن. به طور خلاصه، Super Bowl فینال لیگ فوتبال آمریکایی هستش و هر سال همین موقعها برگزار میشه.
امسال، سوپربول ۵۶ یکشنبه شب بین سینسیناتی بنگالز و لس آنجلس رَمز برگزار شد و تیم رمز ۲۳ - ۲۱ بنگالز رو شکست داد.
هرسال سوپربول یه اجرای خیلی خفن در نیمه داره (معروف به Halftime Show) که امسال هم ستارههای رپ دنیا (Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige & Kendrick Lamar) اجراش کردن… اینجا میتونید ببینید؛ سورپرایز هم داره اگر اهل رپ هستید.
خلاصه اینکه، سوپربول خیلی اتفاق بزرگی هستش تو صنعت تبلیغات (مخصوصا تلویزیونی) در دنیا. امسال، کمپانیهای کریپتویی هم بین تبلیغات حاضر بودن و چندین حرکت خفن زدن.
کوینبیس — Coinbase
کوینبیس (Coinbase) توی تبلیغ یک دقیقهایش که یه QR کد بود به سبک اسکرینسیور ویندوز… که بینندهها میتونستن از طریق اون اپش رو دانلود کنن و ۱۵ دلار (به بیتکوین) جایزه بگیرن… تو یک دقیق، بیشتر از ۲۰ میلیون بار این QR کد استفاده شد و باعث شد برای دقایقی کوینبیس از دسترس خارج بشه! این تبلیغ همینطور باعث شد که اپ کوینبیس از رتبه ۱۸۶ در اپ استور، یهو بپره به رتبه ۲ 😳 (منبع) (اگر سریال The Office رو دیدید، این رو ببینید 😁)
یه حساب کتاب سرانگشتی بکنیم:
تقریبا ۱۱۷ میلیون نفر سوپربول رو دیدن؛ تقریبا ۲۰ درصدشون QR کد رو اسکن کرده باشن (مدیر محصول کوینبیس گفته ۲۰ میلیون بازدید داشته صفحه مربوط). اگر فقط ۱۰ درصد اونا ثبت نام کنن و از اونا فقط ۲۵ درصدشون حساب بانکیشون رو به اپ وصل کنن، میشه تقریبا ۵۰۰ هزار کاربر جدید در یک دقیقه…
به نظرتون ۱۴ میلیون دلار پول یک دقیقه (منبع) تبلیغ ارزشش رو داشته؟
بیاین ادامه بدیم.
طبق گزارشهای مالی کوینبیس در کوارتر قبل، هر مشتری تقریبا ۹۰ دلار در سال برای کوینبیس سودآوری داره. اگر بگیم این ۵۰۰ هزار کاربر جدید، نصف ارزش کاربرهای معمولی رو دارن (حالا چون جوگیر شدن و اومدن فقط برای جایزه و اینا…)، ۵۰۰ هزار تا ۴۵ دلار میشه: ۲۲/۵ میلیون دلار… میشه سود مثبت…
البته این اعداد حدودی و حدس و اینا قاطی داره، ولی خب یه ایده ای میده که توی تبلیغات سوپربول چه اتفاقی میوفته و چرا برای یک دقیقه تبلیغ یک کمپانی میاد ۱۴ میلیون دلار پول میده… امیدوارم کوینبیس اعداد دقیقتر رو اعلام کنه و من بتونم با شما به اشتراک بذارمشون…
حالا که تا اینجا خوندین، اینم بگم، اگر خواستید عضو کوینبیس بشید، میتونید از این لینک استفاده کنید؛ اینجوری هم شما، هم من نفری ۱۰ دلار به شکل بیتکوین جایزه میگیریم (وقتی ۱۰۰ دلار خرید کریپتو انجام بدید). واینکه اگر داخل ایران هستید، متاسفانه این سرویس براتون قابل دسترسی نیست.
اف تی ایکس — FTX
تبلیغ کمپانی FTX در سوپربول هم تبلیغ خنده دار و جالبی بود که توش لری دیوید بازی میکرد… ببینید خودتون میفهمید داستان چیه… ولی خلاصه اش این بود که این بنده خدا همه اتفاقهای بزرگ به نظرش الکی و بیخود بوده… اختراع چرخ، لامپ، حق رای و… الانم کریپتو…
لینک عضویت برای FTX (برای خارج از ایران)
کریپتو.کام — Crypto.com
تبلیغ کریپتو.کام هم ایده جالبی داشت… لبران جیمز، ستاره بسکتبال با ورژن جوان خودش حرف میزنه و از بعضی از اتفاقات آینده میگه…
لینک عضویت برای Crypto.com (و گرفتن جایزه ۲۵ دلاری) — بازم متاسفانه برای داخل ایران جواب نمیده.
ای-تورو — eToro
بین همه تبلیغات کریپتویی هم، eToro زحمت بیخودترینش رو کشیده بود… اینجا ببینید؛ اگه ندیدید هم چیزی رو از دست ندادید.
اگر اینا براتون جالب بود، نمودارهای اینجا رو هم ببینید… تاثیر تبلیغات سوپربول روی دانلود این اپلیکیشنها.
اینایی که اینجا گفتم و نوشتم فقط در راستای اطلاع رسانی هستش و مشاوره مالی و سیگنال و کوفت و زهرمار نیست! اگر خواستید چیزی بخرید یا بفروشید برید خودتون تحقیق کنید. من مسئولیتی ندارم. اینا وقت نظرات من و یه سری آدم دیگه است.
بخش ۳ - آپدیت اپها و سرویسها
توییتر امکان اضافه کردن آدرس اتریوم رو هم به لیست امکانات انعام دادنهاش (Tip Jar) اضافه کرد.
کلابهاوس کماکان داره روی امکان چت برای حاضرین در یک اتاق کار میکنه (لینک)
اینستاگرام کماکان داره روی اضافه کردن امکان پین کردن پستها روی پروفایل کار میکنه؛ در حال حاضر [روی نسخه تست شده] تا سه تا پست رو میشه پین کرد (لینک)
بخش ۴ - کوتاه و جالب از گوشههای اینترنت
مکس فاش؛ پولدارترین آدم دنیا برای ۷ دقیقه (لینک)
بانکداری کامپیوتری — گزارشی از BBC از مربوط به سال ۱۹۶۹ (لینک)
جاگربهای دست ساز ژاپنی ۱۰ هزار دلاری (لینک)
تلسکوپ جیمز وب اینقدر حساس هستش که میتونه حرارت بدن یک زنبور رو از فاصله ای به اندازه ماه تشخیص بده و جزئیات یک سکه یک پنی رو از فاصله ۴۰ کیلومتری تشخیص بده (منبع تقریبا محسن)
بخش ۵ - محتوای فارسی
خیلی بعیده که اینجا باشید، ولی با علی بندری و پادکستهاش (چنلبی و بیپلاس) آشنا نباشید چون احتمالا یه عده تون از اتاقهای پنجشنبه شبهای کلاب محتوای فارسی که علی حجوانی، علی بندری و عباس سیدین برگزار میکنن، اینجا رو پیدا کردید.
ولی خب، من طبق قراری که داشتیم، تو این بخش میخوام محتوای فارسی که خودم مصرف کردم و لذت بردم رو باهاتون به اشتراک بذارم.
این هفته، یکی از چیزهایی که من خیلی از شنیدنش لذت بردم، اپیزود پادشکننده پادکست بیپلاس بود. پادشکننده (Antifragile) عنوان یکی از کتابهای نسیم طالب هستش که مثل بقیه کتابهاش (و کلا حرفاش) پر از ایدههای جالبه… خیلی توصیه میکنم پادکست رو بشنوید و اگر تونستید کتابش رو هم بخونید.
پادشکننده به مفهوم نشکن نیست… به مفهوم متضاد شکننده است؛ یعنی چیزی که از ضربه و تلاش برای تخریبش بجای شکستن، قویتر میشه…
من رو همش یاد این عبارت انگلیسی میندازه که میگه: چیزی که تو رو نکُشه، قویترت میکنه
Whatever doesn’t kill you, makes you stronger
این اپیزود پادکست بیپلاس رو میتونید اینجاها گوش بدید:
وبسایت بیپلاس | اسپاتیفای | پادکستهای اپل | پادکستهای گوگل | یا هرجایی که پادکست گوش میدید.
خب، اینم از شماره سوم.
مرسی که بهروزنامه رو با دوستانتون به اشتراک میذارید. و حالا که تا اینجا اومدید، اینم ببینید و با خنده برید.
تا هفته بعد!
بهروز
خیلی جالب بود مرسی