سلام! خوبید؟
همینطوری داریم تلاش میکنیم که بهروزنامه بروسونیم بهتون؛ حتی اگه جلسهمون طول بکشه و باعث تاخیر تو انتشارش بشه.
قبل از اینکه بریم سر اصل مطلب، اینو بگم که من یکی دو روز پیش تو اینستاگرام یه استوری با یه سوال منتشر کردم؛ بعضی از جوابها اینقدر جذاب بود که گفتم اینجا باهاتون به اشتراک بذارمشون:
در ضمن، با اینکه این مسابقه نبود، ولی برنده داشت! 🤣
خب دیگه بسه برید سر اصل مطلب.
این «بهروزنامه» است؛ یه خبرنامه ایمیلی که سعی میکنم هر هفته پنجشنبه منتشرش کنم. توش خلاصهای از اخبار دنیای تکنولوژی و رسانه و کریپتو رو بررسی میکنم و در کنارش به موضوعاتی که برام جالبه میپردازم. علاوه بر اون، محتواهایی که به نظرم جالب میاد رو با خوانندگانش به اشتراک میذارم.
بهروزنامه رایگان هستش، اما شما میتونید با خرید اشتراک از بهروزنامه و من حمایت کنید. بخشی از این درآمد صرف کمک به عدهای نیازمند (داخل ایران) و بخشی از اون هم برای بهتر کردن بهروزنامه هزینه میشه.
مثل همیشه، نظری، انتقادی، پیشنهادی چیزی داشتید یا کامنت بذارید، یا همین ایمیل رو ریپلای کنید؛ یا اینجاها میتونید پیدام کنید:
اندروید و لوگوی جدیدش (منبع)
تیکتاک اولین مرکز دادههای خودش در اروپا رو افتتاح کرد بعد از اینکه این پروژه رو در آگوست ۲۰۲۰ اعلام کرده بود؛ قراره تا سه ماهه آخر ۲۰۲۴ انتقال دادههای کاربران به پایان برسه. (منبع)
در هفتهای که گذشت، تحریم تیکتاک برای کاربران ایرانی هم برداشته شد (منبع) — از طرف ایران البته هنوز فیلتره، ولی از طرف کمپانی بایتدنس (ByteDance) تحریم برداشته شده.
ساندار پیچای به مناسبت ۲۵ ساله شدن گوگل: «جستجو (سرچ) هنوز مهمترین دستآورد ماست» و «هوش مصنوعی (AI) بزرگترین تغییر فناوری خواهد بود که ما طول عمرمون میبینیم.» (منبع)
اکس (توییتر سابق) سیاست حریم خصوصی خودش رو بهروزرسانی کرد تا به شرکت اجازه بده از دادههای جمعآوری شده کاربران برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی خودش استفاده کنه؛ ایلان ماسک گفته «فقط از دادههای خصوصی، نه از دایرکتها و یا هر چیز خصوصی) (منبع)
سامسونگ و الجی اعلام کردن که اپلیکیشنهای مربوط به خانههای هوشمند اونها در سال ۲۰۲۴ با تلویزیونها و لوازم خانگی شرکت دیگر هم کار خواهد کرد؛ این نتیجه Home Connectivity Alliance که در سال ۲۰۲۱ شکل گرفت. (منبع)
مطالعهای در اتحادیه اروپا نشون میده که شرکتهای رسانههای اجتماعی از سال ۲۰۲۲ تا کنون موفق نشدن کمپینهای اطلاعات نادرست طرفدار روسیه رو محار کنن؛ همینطور reach و تاثیر (influence) حسابهای تحت حمایت کرملین در سال ۲۰۲۳، افزایش هم داشته (منبع)
بنیاد موزیلا یه گزارشی منتشر کرده از ۲۵ برند بزرگ خودروسازی که ابتداییترین استانداردهای حفظ حریم خصوصی رو هم در خودروهای متصل به اینترنتشون رعایت نمیکنن! (صفحه گزارش)
وسط اینا که یکی از یکی عجیب و غریبتره، نیسان گوی سبقت رو با «جمع آوری دادههای مربوط به فعالیت جنسی، اطلاعات ژنتیکی، وضعیت اقامتی و مهاجرتی» از بقیه ربوده! (صفحه نیسان در گزارش؛ توضیحات حفظ حریم خصوصی در سایت نیسان)
بودجه تیم ۱۶ نفره هوش مصنوعی مکالمهای اپل که روی مدلهای بنیادی کار میکنه روزانه چندین میلیون دلاره! (منبع)
این هفته تحلیلی تعطیله.
ولی یه نظرسنجی تو اینستاگرام (استوری) گذاشتم، اگه بهش برسید و جواب بدید خوبه.
اینستاگرام داره روی تغییر ظاهر هایلایتها کار میکنه (لینک)
اینستاگرام همچنان داره روی قابلیت اضافه کردن یادداشت به پستها کار میکنه (لینک)
اینستاگرام رسما تست قابلیت تگ کردن مکان در نوتها رو اعلام کرد (لینک)
با این میتونید ماشینتون رو ببرید پیادهروی
داستان من و بهروزنامه و بقیه کارام هم خیلی به این شباهت داره
از این رفاقتها داشته باشید
از این خونهها هم داشته باشم خوبه
هنرمند هستن.
اگر فوتبالی هستید، خلاصه پنجره نقل و انتقالات تابستانی رو اینجا ببینید. (انیمیشن)
و جایزه «پدر سال» هم میرسه به ایشون
از اونجایی که داریم به رویداد اپل نزدیک میشیم (۱۲ سپتامبر؛ ۲۱ شهریور)، گفتم برای بخش محتوای فارسی، جا داره یادی بکنیم از علیرضا خدام و محتوایی که تولید میکنه.
علیرضا راجع به اپل و محصولاتش ویدیو تولید میکنه و توییت میکنه. ویدیوهاش رو در یوتیوب و اینستاگرام میتونید ببینید؛ توییتهاش رو هم در X یا همون توییتر خودمون.
از نکات بارز محتوایی که علیرضا تولید میکنه اینه: چرت و پرت و مزخرف نمیگه! با حساب کتاب حرف میزنه! اگه بیو من رو تو اینستاگرام دیده باشید، میدونید که این قضیه برام خیلی مهمه!
الان سابسکرایب و فالو کنید تا سهشنبه از داستان عقب نمونید.
چون بخش تحلیلی نداشتیم، اینم یکم دیگه محتوای فارسی:
دیکتاتور حانیه در دیوار خونشون که تازه خریدن، یه گاوصندوق پیدا کردن که معلوم نیست توش چیه… داستان رو اینجا بخونید و ببینید.
در کنار اینا، یه خبرنامه فارسی دیگه هم تو همین ساباستک پیدا کردم که به نظرم خیلی جذاب بود و میخواستم معرفی کنم، ولی بعد از دو سه شماره متوقف شده و منتظرم ببینم چطوری پیش میره، قبل از اینکه اینجا راجع بهش حرف بزنم. نویسندهاش، خواننده بهروزنامه هم هست! اگه اینو خوندی، خبر بده :دی
شماره ۳۴ هم تمام. مرسی که هستید و بهروزنامه میخونید و با دوستانتون هم به اشتراک میذاریدش.
دوباره هم یادآوری میکنم که اگر چیزی پیدا کردید یا تولید کردید (محتوا یا محصول یا هرچی) که فکر میکنید برای مخاطبین بهروزنامه مفیده، بهم پیام بدید. (مطمئنم راهش رو خودتون میتونید پیدا کنید.)
کنجکاو بمونید. تا شماره بعد؛
بهروز