بهروزنامه — شماره ۳۱
وقتی وکیلت برای دفاع ازت از چتجیپیتی استفاده میکنه و 💩 میشه توش - و بعد معرفی یه هنرمند
سلام! خوبید؟
ببخشید که هفته پیش نشد بیام خدمتتون. این هفته هم با کلی سختی اومدم؛ ولی اومدم! زندگی بعضی وقتا مانع بقیه زندگی میشه… ولی خب، به قول تد لسو، راهی نداریم به جز forward & onward.
یه مطلبی که توی شماره امروز جا نشد، این بود. سعی میکنم توی اینستاگرامم پوشش بدم، اگه الگوریتم اینستاگرام براتون مهمه، فالو کنید و از دست ندید.
بازم مرسی که همراه هستید و حمایت میکنید. بدون اتلاف وقت، بریم سر اصل مطلب.
مثل همیشه، نظری، انتقادی، پیشنهادی چیزی داشتید یا کامنت بذارید، یا همین ایمیل رو ریپلای کنید؛ یا اینجاها میتونید پیدام کنید:
اینستاگرام | توییتر | بلواسکای | کلابهاوس
ارزش کمپانی Nvidia از یک تریلیون دلار گذشت و به لیست کوتاه شرکتهای تریلیون دلاری پیوست: اپل، مایکروسافت، آلفابت (گوگل) و آمازون. (منبع)
آمازون با پرداخت غرامت ۲۵ میلیون دلاری به اتهام «نگهداری صداهای ضبظ شده توسط الکسا و موقعیت مکانی کودکان برای سالها» موافقت کرد. این اتهامات از طرف کمسیون تجارت فدرال (FTC) و وزارت دادگستری آمریکا (DOJ) مطرح شده بود. (منبع)
اپل در حال تست کردن دو مک جدید: یکی با پردازنده M2 Max و یکی با پردازنده M2 Ultra؛ با ۶۰ هسته گرافیکی و تا ۱۹۲ گیگابایت حافظه (رَم). (منبع)
شرکت سرمایه گذاری فیدلیتی (Fidelity) در آخرین ارزش گذاریش، ارزش توییتر رو یک سوم چیزی که ایلان ماسک براش پول داده برآورد کرده؛ یعنی تقریبا ۱۵ میلیارد دلار (منبع)
روزنامه آلمانی Handelsblatt: افشای بیش از ۱۰۰ گیگابایت اطلاعات مربوط به شکایتها از تسلا بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲… بیش از ۲۴۰۰ مورد شتاب دهی خودکار در حالت FSD (منبع)
بلواسکای ویژگی «فیدهای سفارشی یا Custom Feeds» رو ارائه کرده که به کاربران اجازه میده مشترک الگوریتمهای مختلف بشن یا الگوریتمهای خودشون رو بسازن… (منبع)
بایننس هم امکان گرفتن وام برای دارندگان NFT هایی مثل BAYC و MAYC و Azuki رو فراهم کرده (منبع)
وقتی وکیلت برای لایحه نوشتن و دفاع کردن ازت از ChatGPT استفاده میکنه
راجع به هوش مصنوعی و AI و ChatGPT زیاد نوشتم و احتمالا بیشتر از اینا خوندید و شنیدید و احتمالا الان دیگه نسبت بهش حساسیت پیدا کردید؛ مخصوصا اگه زمینه کاریتون این نیست.
یکی از مسائلی که خیلی در راستای هوش مصنوعی مطرح میشه، خطری هستش که برای شغلهای مختلف داره. یکی از اون شغلها، وکالت هستش. حتی قرار بود یه هوش مصنوعی چند ماه پیش بره از یه نفر دفاع کنه (از طریق اطلاعات دادن به وکیل فیزیکی) که بعد به دلیل اعتراضات کانون وکلای ایالات مختلف کنسل شد (منبع).
حالا هفته گذشته، نیویورک تایمز یه مقاله منتشر کرده راجع به یه وکیل که در دفاعش از یه موکل از ChatGPT کمک گرفته و نتیجه این شده
خلاصه نتیجه: 💩
آقای ماتا در سال ۲۰۱۹ در یک پرواز شرکت هواپیمایی آویانکا (Avianca) داشته از السالوادور پرواز میکرده به نیویورک که توی این پرواز با اصابت این چرخ دستی که مهماندارا باهاش خوراکی اینا سرو میکنن به پاش مصدوم میشه. ایشون تصمیم میگیره از آویانکا شکایت کنه.
وقتی آویانکا با این شکایت مواجه میشه، سعی میکنه خواستار رد شدن پرونده بشه چون از ماجرا خیلی گذشته بود (the statute of limitations had expired).
در ماه مارچ، وکلای آقای ماتا با رفرنس به کلی پرونده مشابه، خواستار ادامه پیگیری این پرونده و شکایت میشن. این رفرنسها به پروندهها و حکمهای دادرسیهای سابق مثل «مارتینز در برابر خطوط هوایی دلتا» (Martinez v. Delta Air Lines)، «زیکرمن در برابر خطوط هوایی کره» (Zicherman v. KoreanAir Lines) و البته «وارگیس در برابر خطوط هوایی جنوب چین» (Varghese v. China Southern Airlines) بود.
خیلی زود بعد از این درخواست، وکلای شرکت آویانکا به قاضی پرونده نامه میدن که «ما نمیتونیم هیچکدوم از این پروندهها و حکمها رو پیدا کنیم…»
قاضی پرونده هم بعد از مدتی اعلام کرد که هیچ کدوم از این رفرنسها رو نتونسته پیدا کنه و از وکلای آقای ماتا خواست تا جزییات این دادرسیها و حکمها رو براش بفرستن.
یکی از چیزایی که بعد از این درخواست، وکلای آقای ماتا برای قاضی فرستادن، یه حکم شش صفحهای از پرونده وارگیس بود که توسط یک نفر از پنل سه قاضی این پرونده در دادگاه 11th Circuit بوده. ولی این حکم هم مثل بقیه مدارک، توی هیچ دیتابیس رسمی دادگاهی نبود…
فشار بیشتر به آقای شوارتز، وکیل آقای ماتا
وقتی دادگاه و قاضی کاستل به آقای شوارتز، وکیل آقای ماتا بیشتر فشار آورد، مشخص شد که آقای شوارتز برای نوشتن دفاعیه از آقای ماتا، به هوش مصنوعی و ChatGPT پناه برده بوده! 🤦♂️
و چتجیپیتی عزیز هم تا تونسته بوده، مزخرفات سرهم کرده و کادوپیچ، تحویل آقای شوارتز داده. همه اون پروندهها و حکمها و رفرنسها زاییده مغز [مصنوعی] چتجیپیتی بوده!
هوش مصنوعی هم میتونه توهم بزنه!
قسمت جالبتر ماجرا وقتیه که شوارتز هیستوری چتهاش با ChatGPT رو تسلیم دادگاه کرده و نشون میده که شوارتز از ChatGPT میپرسه که «آیا وارگیس یه پرونده واقعیه؟» و در جوابش چتجیپیتی میگه: «بله! یه پرونده واقعیه! (و رفرنسش رو میده)» و وقتی دوباره شوارتز راجع به بقیه پروندهها میپرسه، بازم میگه واقعی هستن! وقتی شوارتز به چتجیپیتی میگه پروندهها الکی بودن، در جوابش میگه: «نه! واقعی بودن و در دیتابیسهای قانونی قابل اطمینان میتونید اونا رو پیدا کنید!»
آقای شوارتز (با بیش از ۳۰ سال سابقه وکالت در نیویورک) اقرار کرده که قسمت زیادی از تحقیقات این پرونده رو از طریق هوش مصنوعی و ChatGPT انجام داده و الان از این کارش شدیدا پشیمونه. ایشون گفته این اولین بار بوده که با این تکنولوژی تعامل داشته و نمیدونسته که میتون اطلاعات اشتباه تولید کنه.
ایشون الان خودش دادگاه داره و قراره ببینن که باهاش چه برخوردی بکنن.
اگه بهروزنامه میخوند با هوش مصنوعی بیشتر آشنا میبود، این بلا سرش نمیومد.
منبع: نیویورک تایمز (لینک معمولی)
به نظر شما، هوش مصنوعی توی کار و حرفه شما تاثیر میذاره؟ کامنت بذارید.
اسنپچت داره امکان دوباره دیدن اضافه رو برای مشترکین اسنپچت+ فراهم میکنه (لینک)
اینستاگرام داره روی اضافه کردن قابلیت «کوییز» یا Quiz در لایو کار میکنه (لینک)
اینستاگرام داره کار روی امکان ایجاد نظرسنجی در کامنتها رو ادامه میده (لینک)
اینستاگرام داره روی اضافه کردن قابلیت ایجاد یک استوری خاص خوشامدگویی برای سابسکرایبرها کار میکنه (لینک)
واتساپ داره روی امکان ایجاد نام کاربری (username) کار میکنه تا دیگه مجبور نباشید برای استفاده ازش شماره تلفنتون رو به اشتراک بذارید (منبع)
پیام رسان سیگنال، یه سطح از امنیت و استتار اضافه کرده که باهاش شما میتونید آیکون اپ رو به اپ آب و هوا یا اخبار اینا تغییر بدید که به چشم نیاد… این قابلیت فعلا فقط برای اندروید وجود داره (منبع)
این توییت/عکس رامک رو احتمالا تا الان دیدین، ولی اگه ندیدید، ببینید. خیلی باحاله… کوتهای توییتش هم باحاله…
اگه سگ دوست دارید یا دارید، هم این رو ببینید.
دکس رو دیدید دیگه؟ اگه نه، دکس رو هم ببینید.
اگر طراحی میکنید (یا نمکنید)، ولی فونت انتخاب کردن رو تجربه کردید، این رو ببینید.
آمار تبلیغات آنلاین در اروپا — گزارشی از iab — در فرمت PDF اینجا ببینید.
با این که شدیدا توی خط و نقاشی خوب نیستم، ولی از دیدن تولید آثار هنری، مخصوصا خوشنویسی، خیلی لذت میبرم.
هفتهای که گذشت، به صورت خیلی اتفاقی در اینستاگرام با یک ویدیو خطاطی مواجه شدم (این ویدیو) و بسیار از دیدن لذت بردم.
ویدیو از آقای کاظم خراسانی هستش که من از طریق همین ویدیو و دنبال کردن کنجکاویم باهاشون آشنا شدم.
اگر مثل من به خوشنویسی و Calligraphy علاقه دارید، دیدن کارهای آقای خراسانی و به ویژه ویدیوهاشون در اینستاگرام رو خیلی توصیه میکنم.
وب سایت هم دارن که میتونید بهش سر بزنید.
براش شفاف سازی بگم، من ایشون رو در همین حد دیدن ویدیوهاشون در اینستاگرام و خوندن وب سایتشون میشناسم. حقوق مادی و معنوی عکسی هم که اینجا گذاشتم برای خودشون محفوظه.
شماره ۳۱ هم تمام. مرسی که هستید و بهروزنامه میخونید و با دوستانتون هم به اشتراک میذاریدش.
دوباره هم یادآوری میکنم که اگر چیزی پیدا کردید یا تولید کردید (محتوا یا محصول یا هرچی) که فکر میکنید برای مخاطبین بهروزنامه مفیده، بهم پیام بدید. (راهش رو خودتون پیدا میکنید.)
کنجکاو بمونید. تا شماره بعد؛
بهروز
واتساپ به شکل خندهداری از دنیا عقبه