سلام! خوبید؟
جا داره بگم تلاشهای شبانه روزی برای انتشار مرتب بهروزنامه کماکان ادامه داره و این هفته موفقیت آمیز بود. شما رو دعوت میکنم این شماره رو بخونید. امیدوارم براتون مفید باشه.
در ضمن، چون محتوای فارسی چیزی مصرف نکردم تو این هفته، چیزی برای بخش محتوای فارسی نداشتم. چیزی جالب داشتید بفرستید؛ مثل هادی. برام یه اپیزود از یه پادکست فرستاد، یکم گوش کردم، به نظرم جالب اومد ولی هنوز کامل گوش ندادمش؛ کامل که شنیدم، بعد براتون راجع بهش مینویسم.
به هر حال مسئولم نسبت به چیزی که جلوی چشم و گوش شما قرار میدم.
این «بهروزنامه» است؛ یه خبرنامه ایمیلی که سعی میکنم هر هفته پنجشنبه منتشرش کنم. توش خلاصهای از اخبار دنیای تکنولوژی و رسانه و کریپتو رو بررسی میکنم و در کنارش به موضوعاتی که برام جالبه میپردازم. علاوه بر اون، محتواهایی که به نظرم جالب میاد رو با خوانندگانش به اشتراک میذارم.
بهروزنامه رایگان هستش، اما شما میتونید با خرید اشتراک از بهروزنامه و من حمایت کنید. بخشی از این درآمد صرف کمک به عدهای نیازمند (داخل ایران) و بخشی از اون هم برای بهتر کردن بهروزنامه هزینه میشه.
مثل همیشه، نظری، انتقادی، پیشنهادی چیزی داشتید یا کامنت بذارید، یا همین ایمیل رو ریپلای کنید؛ یا اینجاها میتونید پیدام کنید:
معرفی ویژگیهای جدید و مبتنی بر هوش مصنوعی در محصول Meet گوگل: یادداشت برداری با هوش مصنوعی، نمایش جمعبندی در حین جلسه، «حضور» در جلسه از طرف کاربر (منبع)
رویداد بعدی اپل: ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) با عنوان Wonderlust تایید شد. انتظار میره در این رویداد آیفون ۱۵ و سری ۹ اپل واچ معرفی بشن (منبع)
شایعاتی وجود داره مبنی بر اینکه اپل داره روی پرینت سه بعدی شاسی اپل واچ سری ۹ که از جنس استیل هست کار میکنه؛ هدف: بالا بردن سرعت تولید، افزایش پایداری و کاهش هزینه (منبع)
رویداد بعد گوگل: ۴ اکتبر (۱۲ مهر) — انتظار میره در این رویداد گوگل پیکسل ۸، پیکسل ۸ پرو و پیکسل واچ ۲ رو معرفی کنه (منبع)
اپل در نیمه اول سال ۲۰۲، ۲۶/۵ میلیون دستگاه آیفون ۱۴ پرو مکس فروخته؛ بیش از هر مدل از هر تولید کنندهای. (منبع)
رونمایی شرکت OpenAI از ChatGPT Enterprise؛ مجهز به GPT-4 و ویژگیهای بهبودیافته مربوط به حریم خصوصی، عملکرد و تجزیه و تحلیل دادهها. قیمتش هم بستگی به استفاده هر شرکت داره! (منبع)
انتظار میره ایلان ماسک، مارک زاکربرگ، ساندار پیچای، سام آلتمن، جمسن هوانگ و عدهای دیگه در انجمن هوش مصنوعی «سناتور چاک شومر» پشت درهای بسته شرکت کنند. (منبع)
سونی قصد داره قیمت اشتراک سالیانهاش رو از هفته آینده افزایش بده؛ ۶۰ دلار به ۸۰ دلار برای سطح اول، ۱۰۰ به ۱۳۵ دلار برای سطح دوم و ۱۲۰ به ۱۶۰ دلار برای بالاترین سطح (منبع)
دادگاهی در عربستان مردی رو به دلیل پستهاش در X (توییتر سابق) و فعالیتش در یوتیوب به اعدام محکوم کرد (منبع)
پیروزی Grayscale در مقابل کمسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) در پرونده بیتکوین در ETFهاشون… یه پیروزی برای بیتکوین، کوینبیس و کریپتو (منبع)
هنر ظریف دایورت کردن نظرات بیخود دیگران
یکی از فانتزیهایی که احتمالا همه ما داریم، یا احتمالا حداقل شرایطی بوده که داشتیم، اینه که به اینکه «بقیه چی فکر میکنن» اهمیت ندیم… (همون دایورت کردن نظر دیگران به…)
همه ما دلمون میخواد مثل سوپرمن که گلولهها روش کارساز نیستن، نسبت به [حداقل بعضی] نظرات [بعضیها] بیتفاوت باشیم و بهشون اهمیت ندیم. دوست داریم اینقدر قوی و محکم و بدون ناامنی باشیم که جهان در تسخیر ما باشه، ولی واقعیت اینه که این اصلا آسون نیست.
برای بررسی این موضوع، سه تا جواب داریم: یه جواب کوتاه، یه جواب بلند و یه جواب عجیب!
جواب کوتاه: انسانیت رو در آغوش بگیر!
یه پاسخ کوتاه به اینکه چرا ما به نظرات دیگران اهمیت میدیم اینه که چون ما بیمار روانی و سایکوپات (psychopath) نیستیم!
توجه به اینکه دیگران چی فکر میکنن، ما رو همدل و دلسوز میکنه و اینا باعث میشن دوستی شکل بگیره. در واقع نظرات دیگران باعث عمیقتر شدن روابط با دیگران میشه.
بنابراین، وقتی یکی میپرسه چطوری به نظرات و افکار مردم اهمیت ندم، در واقع سوال بهتر اینه که: چطوری افکار و احساساتم راجع به نظرات دیگران رو مدیریت کنم؟
ریشههای تکامل و جامعه پذیری
برای درک بهتر اینکه چرا به نظرات دیگران اهمیت میدیم، بیاید جواب طولانیتر رو بررسی کنیم. تکامل هوش و جامعه پذیری انسانها، دوتا از مهمترین قدرتهای انسانهاست؛ وگرنه در قلمرو حیوانات، انسانها ضعیفتر، کندتر، و به طور کلی خیلی بدردنخورتر از بقیه حیوانات هستن. چیزی که ما رو از بقیه حیوانات متمایز میکنه، هوش و توانایی تشکیل ساختارهای پیچیده اجتماعیه.
بیشتر عمر بشر، ما در قبایل کوچک زندگی میکردیم؛ جایی که برای بقا، همه نیازمند و وابسته به همدیگه بودیم. در این شرایط، طرد شدن از اجتماع میتونست کشنده باشه. برای همین مغز ما طرد شدن رو به مرگ ربط میده و برای همینه که این حس اینقدر دردناک و ناراحت کننده است.
یادگیری کنار اومدن با این احساسات وابستگی اجتماعی، بخشی از انسان بودنه.
خوبی زندگی مدرن: انتخاب قبیله
یکی از بهترین جنبههای زندگی مدرن اینه که ما میتونیم قبیلهمون رو خودمن انتخاب کنیم. از اونجایی که دیگه محدود به گروههای کوچک نیستم، در صورت طرد شدن، میتونیم آدمهای جدیدی برای ایجاد ارتباط پیدا کنیم.
ما همیشه نیاز به ارتباط و اعتبار اجتماعی داریم، اما میتونیم تصمیم بگیریم چه کسی ارزش تحت تاثیرش قرار گرفتن رو داره؛ و اینکه میخواهید چه کسی رو تحت تاثیر قرار بدید.
مشکلی که خیلی از آدما دارن اینه که خودشون رو با افراد کوچک و مزخرف و بیخود احاطه میکنن و در نتیجه نیازمند تایید و اعتبار گرفتن از اون آدما هستن.
در چنین شرایطی، بجای اینکه به این فکر کنید که چطوری به نظرات اون اهمیت ندید (دایورتشون کنید)، باید رو این تمرکز کنید که چطوری میتونید آدمهای بهتری پیدا کنید که به شما احترام میذارن، شما رو تحسین میکنن و براتون ارزش آفرین هستن و شما میتونید ازشون چیز یاد بگیرید.
یه چیز مهمتر پیدا کن
حالا میرسیم به جواب عجیبتر ماجرا: اگر به نظرتون میاد که بیش از حد به نظرات بقیه اهمیت میدید، احتمالا دلیلش اینه که چیز مهمتری برای اهمیت دادن ندارید.
وقتی یه چیز واقعا مهم تو زندگیتون دارید، چیزی که حاضرید بخاطرش مورد تمسخر قرار بگیرید، اون وقته که دیگه به نظر بقیه اهمیت نمیدید؛ و اتفاقا این وقتیه که بقیه شروع میکنن و به شما احترام میذارن!
فرض کنید جلو یه ساختمون ایستادید که داره تو شعلههای آتش میسوزه؛ و شما تنها کسی هستید که میدونید یه نوزاد توی اون ساختمونه و شما میتونید جونش رو نجات بدید. براتون مهمه بقیه چی فکر میکنن وقتی دارید به سمت ساختمون میدوید تا برید توی آتیش و اون نوزاد رو نجات بدید؟ درسته این مثال یکم افراطیه، ولی راجع به زندگی روزمره هم صدق میکنه.
از خودتون بپرسید:
چی تو زندگیتون اونقدر مهمه که بخواهید بخاطرش مورد تمسخر قرار بگیرید؟
اگر نمیتونید به راحتی به این سوال جواب بدید، شاید این مشکل اصلی باشه که لازمه بهش بپردازید…
خلاصه ویدیویی از مارک منسن؛ نویسنده کتاب The Subtle Art of Not Giving a F*ck
چی تو زندگیتون هست که اینقدر براتون مهمه که حاضرید بخاطرش مورد تمسخر قرار بگیرید؟ کامنت بذارید.
اپلیکیشن بومی واتساپ برای سیستم عامل مک؛ قابل دانلود از سایت واتساپ. این اپلیکیشن به ۸ کاربر امکان تماس ویدیویی همزمان و به ۳۲ کاربر امکان تماس صوتی همزمان رو میده.
اگه فونت و تایپفیس دوست دارید، این سایت رو از دست ندید؛ لذب ببرید.
بعد از اینکه تیکتاک در فوریه ۲۰۲۲ حداکثر زمان ویدیوها رو به ۱۰ دقیقه افزایش داد، حالا الان اینستاگرام داره ریلز ده دقیقهای رو تست میکنه (لینک)
اینستاگرام داره روی استیکر جدید قاب عکس یا Photo Frame کار میکنه (لینک)
اینستاگرام داره روی امکان بررسی سازگاری نجومی (astrological) (لینک) و استیکر جدید مربوط به نمادهای ماههای تولد کار میکنه (لینک) [🙄 به خیر بگذره این…]
اینستاگرام داره روی قابلیت Quick Snap کار میکنه (لینک)
تردز داره کار روی پستهای صوتی رو ادامه میده (لینک)
اینستاگرام داره کار روی ابزار هوش مصنوعی برای ویرایش عکسها رو ادامه میده (لینک)
قیافه من وقتی اولین بار (حتی پنجمین بار) که اینو دیدم، مثل همون بنده خدا تو ویدیو بود!
رفاقت رو از ایشون باید یادگرفت.
اینم قبلا تو اینستاگرام گذاشتم، ولی خیلی خوبه…
زمان ما کارتونها سادهتر (و به نظرم باحالتر بود)… مثل این.
و چند تا پست (توییت سابق)
شماره ۳۳ هم تمام. مرسی که هستید و میخونید؛ یکم هم به اشتراک میذارید — کاش بیشتر این کار رو بکنید 😅
دوباره هم یادآوری میکنم که اگر چیزی پیدا کردید یا تولید کردید (محتوا یا محصول یا هرچی) که فکر میکنید برای مخاطبین بهروزنامه مفیده، بهم پیام بدید. (مطمئنم راهش رو خودتون میتونید پیدا کنید.)
کنجکاو بمونید. تا شماره بعد؛
بهروز
درود بر تو بهروز عزیز. امروز فرصت کردم و این خبرنامه رو خوندم و لذت بردم. هنر رندانه دایورت کردن خیلی خوب بود :)
مثل همیشه عالی بود بهروز جان