سلام! خوبید؟
خوشحالم از این که دوباره دارم مینویسم. امیدوارم این دفعه پایندهتر بمونه. تو این مدت که نبودم، خیلیهاتون (۸-۹ نفر) پیام دادید و حالم رو پرسیدید، مرسی ازتون که به یادم بودید.
تقریبا سه ماه از شماره قبلی میگذره. تو این سه ماه، اگه این مملکت مثل آدمیزاد بود، باید تابستون رو یکم تجربه میکردیم، ولی خب اتفاق نیوفتاد. اسباب کشی کردیم، دهن سرویسی بود. سفر رفتیم، خوب بود. بیشتر به کارهای دنیای سه بعدی رسیدم که لازم بود.
یکی دیگه از کارهایی که کردم، مهاجرت دیجیتال بود. بعد از ۴-۵ سال استفاده از مرورگر Brave که خیلی هم دوسش داشتم، مهاجرت کردم به آرک (Arc). مثل هر مهاجرت دیگهای، آسون نبود، ولی از نتیجهاش راضی ام. وقتی شروع به استفاده از آرک کردم، توییتر هنوز توییتر بود و X نشده بود؛ پر از توییتر درخواست دعوتنامه برای آرک. البته الان دیگه کامل لانچ شده و دعوتنامه نمیخواد.
آخرین نسخه آرک رو برای مک از اینجا و برای آیفون از اینجا میتونید دانلود کنید.
یکی از چیزایی که من روی آرک دوس دارم قابلیت بوست (Boost) اونه. مثلا شما میخواید بهروزنامه روی مرورگرتون بخونید، ولی از اونجایی که ساباستک [متاسفانه] فونت فارسی درست و حسابی نداره، شما باید با یه وسیله دیگه مثل افزونه فونتآرا (که البته من خودم ازش استفاده میکردم و خیلی هم خوبه) استفاده میکردید. اما با boost های آرک، شما میتونید ظاهر یک وب سایت رو کلی تغییر بدید، بعد اون رو ذخیره کنید که همیشه اون سایت رو همونجوری ببینید؛ علاوه بر اون، اون boost رو در گالری بوستهای آرک با بقیه به اشتراک بذارید.
این بوست ساباستک فارسی منه… فونت رو یکم بهتر میکنه و خوندن و نوشتن رو یکم راحتتر. میتونید ازش استفاده کنید.
بهروزنامه رایگان هستش، اما شما میتونید با خرید اشتراک از بهروز و نامههاش حمایت کنید. بخشی از این درآمد صرف کمک به عدهای نیازمند (داخل ایران) و بخشی از اون هم برای بهتر کردن بهروزنامه هزینه میشه.
در ضمن، ساباستک یه امکان جدید داره که شما میتونید با دعوت دوستانتون به بهروزنامه، هدیه بگیرید…
یک ماه اشتراک رایگان برای دعوت ۵ نفر
سه ماه اشتراک رایگان برای دعوت ۱۵ نفر
نه ماه اشتراک رایگان برای دعوت ۵۰ نفر
البته از اونجایی که اصل بهروزنامه رایگانه، اینها احتمالا تغییر کنن تا ماجرا یکم جذابتر بشه. جایزه پیشنهادی شما چیه؟ بگید ببینم قابل انجام یا نه…
مثل همیشه، نظری، انتقادی، پیشنهادی چیزی داشتید یا کامنت بذارید، یا همین ایمیل رو ریپلای کنید؛ یا اینجاها میتونید پیدام کنید:
رونمایی سونی از پلی استیشن پورتال (PlayStation Portal)؛ یک کنسول دستی ۸ اینچی که میتونه بازیها رو از پلی استیشن ۵ با کیفیت ۱۰۸۰ و ۶۰ فریم در ثانیه از طریق وایفای استریم کنه. قیمتش ۲۰۰ دلاره و در ادامه سال ۲۰۲۳ به بازار میاد. (منبع)
همکاری یوتیوب و Universal Music Group برای بررسی محصولات جدید مبتنی بر هوش مصنوعی و پرداخت پول به هنرمندانی که کارشون برای تولید محتوا توسط هوش مصنوعی استفاده شده. (منبع)
اپلیکیشن BeReal، فید اکتشاف محتواش (Discovery) رو با فید «دوستانِ دوستان» جایگزین میکنه، امکان پین کردن سه پست رو به پروفایل و قابل منشن کردن رو اضافه میکنه. این اپ ۲۰ میلیون کاربر فعال در ماه داره. (منبع)
وسترن دیجیتال، تولید کننده هاردهای اکسترنال، با اینکه ماهها از ماجرا میگذره، هنوز توضیحی راجع به دلیل پاک شدن اطلاعات کاربران از هاردهای قابل حمل SanDisk Extreme SSD نمیده… از وسترن دیجیتال به دلیل کلاهبرداری و از دست رفتن اطلاعات شکایت شده. (منبع)
چند روز پیش خبری اومد که یه ایراد فنی در X (توییتر سابق) باعث شده همه عکسهای توییتهای قبل از دسامبر ۲۰۱۴ از بین برن (مثل توییت سلفی اسکار الن د جنرس که رکورد بیشترین لایک رو داشته یه مدت)، ولی ایلان ماسک گفته که باگ بوده و برطرف شده. (منبع)
برای جلب رضایت بریتانیا، مایکروسافت قرارداد خرید Activision رو تغییر میده و متعهد میشه حقوق بازیهای ابری خودش رو (cloud gaming rights) رو به Ubisoft بفروشه؛ سازمان رقابت و بازار بریتانیا (CMA) قراره این رو بررسی کنه. (منبع)
ایلان ماسک گفته قراره X عنوان و توضیحات لینکهای منتشر شده روی پلتفرم رو دیگه نمایش نده و فقط تصویر اصلی مقاله و لینک رو نشون بده. (منبع)
در ماه جولای ۲۰۲۳، برای اولین بار، تلویزیون خطی، کمتر از نصف زمان تماشای تلویزیون در آمریکا رو به خودش اختصاص داده. (منبع)
سرایت اعتقادات
دارونماها (placebos) کار میکنن؛ دارونماها پخش میشن.
ما اینجوری طراحی شدیم که به چیزی باور داشته باشیم، اما جزییات اون باورها معمولا از آدمای دیگه میاد.
اون زمان که تعداد محدودی کانال وجود داشت، ایدههای این کانالهای جریان اصلی (mainstream) محور گفتگوهای ما بود. چرا؟ چون این کانالها و جریان اصلی تنها چیزی بود که به صورت گسترده تقویت میشد. اون زمان هم عدهای بودن که باور داشتن زمین تخته (flat earth) یا فرود انسان روی ماه ساختگیه، اما اونها در حاشیه بودن؛ عدهای با باورهای عجیب و غریب.
یکی از دلایلی که روغن مار فروشی دکتر محمت آز خیلی آزاردهنده بود، این بود که اون شهرت رو داشت و با تلویزیون اون رو تشدید کرد و بعد دارونماها و امثال اونها رو برای کسانی که در حاشیه بودن، برای کسب سود شخصی استفاده کرد.
روغن مار فروش (snake oil salesman) اصطلاحی در انگلیسی هستش که برای اشاره به کسی استفاده میشه که یه چیز بیارزش، الکی، اسکم رو تبلیغ میکنه و سعی میکنه بفروشه؛ پکیج آموزشی، داروی لاغری، کوین خفن و غیره…
محمت آز هم این ایراد بهش وارده از اونجایی که آدم حسابی بوده، ولی یه مشت حرف و محصول چرند رو به ملت انداخته… ژورنال پزشکی بریتانیا مطالعهای در سال ۲۰۱۴ منتشر کرد که دریافت نیمی از توصیهها در مجموعههای گفتگومحور پزشکی از جمله شوی دکتر آز، شواهدی نداشتهاند یا با پژوهشهای پزشکی در تناقض بودهاند.
اما امروز، به لطف دنیای میلیارد کانالی، جریان اصلی دیگه وجود نداره؛ در واقع، هر جریانی میتونه حس جریان اصلی رو به شما بده، اگر به اندازه کافی خودتون رو با اون احاطه کنید. شما میتونید خودتون رو با افرادی احاطه کنید که مطمئن هستن که پرندهها واقعی نیستن و به این باور نزدیکتر بشید. اثر پلاسیبو مثبت.
باور کارایی ما رو افزایش میده، اما تبلیغ یک ایده همچنین میتونه برای تبلیغ کننده سودآور باشه. گاهی این دو تا باهم همسو و هماهنگ هستن؛ اما اغلب، انگیزه برای سود اونها رو به سمتی میبره که دیگه باهم هماهنگ نیستن.
انتخاب رسانهها و محتوا و ورودی فرهنگی ما، امروز بیشتر از هر وقت دیگهای اهمیت داره. وقتی انتخاب میکنیم چی ببینیم، چی بشنویم، چی بخونیم و با کی معاشرت کنیم، در واقع داریم آینده خودمون رو انتخاب میکنیم.
تو بهروزنامه شماره ۷، یه مطلب نوشته بودم با عنوان «رژیم اطلاعاتی و سلامتی»، اگر این مطلب ست گودین براتون جالب بود، پیشنهاد میکنم اون رو هم بخونید.
اینستاگرام داره کار روی لیستهای سفارشی (custom) رو ادامه میده (لینک)
اینستاگرام داره کار روی تغییر طراحی سینی استیکرها رو ادامه میده (لینک)
احتمال انتشار نسخه وب تردز (Threads) در هفته جاری (لینک)
اینستاگرام برای ریلز و استوریها در اروپا فید زمانی (chronological) اضافه میکنه (لینک)
یوتیوب Shorts بیش از ۲ میلیارد بازدیدکننده در ماه داره… (لینک)
دو سال بعد از سافاری، کروم هم تصمیم گرفته به کاربرها اجازه بده نوار آدرس رو بیارن پایین صفحه (لینک)
آلفا رومئو فارینا اسپایدر مدل ۱۹۴۹… قیمت ۴۲۰ هزار یورو. اینجا ببینید.
سفر ۵۶۰۰ کیلومتری در ۱۴ روز روی اقیانوس اطلس؛ نشسته روی سکان کشتی… اینجا ببینید.
ارزیابی سازمان CIA آمریکا در سال ۱۹۷۴ از چشم انداز چین برای دهه آینده و سال ۲۰۰۰… توسط هنری کیسنجر. به شکل فایل PDF، اینجا ببینید.
میانگین دمای زمین در سال — از ۱۸۸۰ تا ۲۰۲۳. اینجا ببینید.
صداهایی آشنا برای دهه شصتیها. اینجا بشوید و ببینید.
تا حالا با این مشکل یا مشابهش مواجه شدید؟
سقراط جملهای دارد که در آن میگوید:
تنها خرد و دانش واقعی، دانستن این موضوع است که بدانید که هیچ چیزی نمیدانید.
البته این طرز تفکر شاید برای فیلسوفان جواب بدهد، اما برای مدیران کسب و کارها قطعا دردسرساز است. رهبران کسب و کار هر روز درگیر موقعیتهای نامشخص زیادی هستند. موقعیتهایی که در آنها نه متغیر مشخص است و نه میتوان نتیجه و خروجی آن را پیشبینی کرد. موقعیتهایی مانند پیشبینی کردن فروش سال آینده شرکت و یا موفقیت یا عدم موفقیت یک محصول جدید. با این حال، چالش برانگیزترین موقعیتها، موقعیتهایی هستند که اصلا کسی پیشبینی وقوع آنها را نمیکند. به نقل از وزیر دفاع سابق آمریکا، دونالد رامسفلد (Donald Rumsfeld)، این موقعیتها، ناشناختههای ناشناخته یا مجهولات ناشناخته (Unknown – Unknown) نام دارند. اما برای مدیران شرکتها و بسیاری از کسانی که باید تصمیم بگیرند،شانه بالا انداختن و صرفا اذعان به نمیدانم، راهگشا نیست.
مجهولات ناشناخته، ناشناختههای ناشناخته و یا شگفتیسازها، هر چیزی که میخواهید اسمش را بگذارید، عبارتی رایج و پرتکرار در برنامهریزی استراتژیک و آینده پژوهی است. جدای از معلوماتی که از آنها آگاه هستیم (یعنی میدانیم که میدانیم)، مجهولات به سه دسته تقسیم میشوند؛
۱- مجهولات شناخته شده (میدانیم که نمیدانیم)،
۲- دانستههای ناشناخته (نمیدانیم که میدانیم) و
۳- ناشناختههای مجهول (نمیدانیم که نمیدانیم).
مجهولات ناشناخته رویدادها یا پدیدههایی هستند که پیش بینی نمیشوند، شناسایی نمیشوند یا حتی تصور نمیشوند. آنها شگفتیهایی هستند که میتوانند عواقب قابل توجهی به همراه داشته باشند.
— ادامه مطلب رو اینجا بخونید.
این، بخشی از یکی از پستهای «یادداشتهای یک آیندهپژوه» بود؛ وبلاگ و سایت دکتر محسن طاهری. ایشون عضو هیئت علمی گروه مهندسی صنایع و آیندهپژوهی دانشگاه اصفهان، رییس اندیشکده آینده پژوهی دانشگاه اصفهان و عضو فدراسیون جهانی آیندهپژوهی هستن و از اون دسته از دوستانی که معمولا حرف زدن باهاشون یه چیزی به دانستههای آدم اضافه میکنه.
آشنایی من با محسن برمیگرده به دوران دانشجویی [و خوابگاه] در شیراز. خیلی وقته که با محسن (آقای دکتر البته)، مستقیم صحبت نکردم، ولی یادداشتهاش رو تا جایی که میشه سعی میکنم دنبال کنم، بخونم و ازش یادبگیرم.
محسن جان، اگر این رو خوندی، برات آیندهای پر از سلامتی و موفقیت بیش از پیش آرزو میکنم.
از اونجایی که خیلی وقته نبودم، گفتم در ادامه بخش محتوای فارسی، یه اشاره هم به شماره اخیر
و داستان «با یک پنی از اروپا تا آمریکا» بکنم، چون خیلی باهاش حال کردم.البته این ویدیو علی حجوانی هم برام خیلی جذاب بود. اگر سریالهایی مثل Breaking Bad و Ozark رو دوست داشتید، این ویدیو احتمالا براتون جذابتر هم میشه.
شماره ۳۲ هم تمام. مرسی که هستید و بهروزنامه میخونید و با دوستانتون هم به اشتراک میذاریدش — و البته غیبتهای صغری و کبری من رو تحمل میکنید.
دوباره هم یادآوری میکنم که اگر چیزی پیدا کردید یا تولید کردید (محتوا یا محصول یا هرچی) که فکر میکنید برای مخاطبین بهروزنامه مفیده، بهم پیام بدید. (مطمئنم راهش رو خودتون میتونید پیدا کنید.)
کنجکاو بمونید. تا شماره بعد؛
بهروز
خیلی خوش برگشتی بهروز جان مثلا قبلا عالی بود خسته نباشی ایشالا بیشتر دوباره فعالیت کنی
عالی بهروز جان. بازگشت غرورآفرینت رو تبریک و تهنیت عرض میکنم 😀