سلام! خوبید؟
امروز با یه سردرد خیلی شخمی در خدمتتون هستم. فقط سعی بر این بود که دوباره این بهروزنامه بدبخت ول نشه!
مرسی از همه اونایی که هرطوری که میتونن من و بهروزنامه رو حمایت میکنن؛ با لایک پستها، کامنت گذاشتن، به اشتراک گذاشتن با دوستانشون یا هر روش دیگهای. مرسی که یه عدهتون هم اومدید و تو اینستاگرام فالوم کردید و مطالب بهروزنامه رو استوری کردید!
فقط بگم بیشترین چیزی که به یه نفر که داره تولید محتوا میکنه حال میده، اینه که ببینه محتواش بیشتر دیده میشه. مرسی که باعث این میشید.
در ضمن، قبل از اینکه بریم سراغ اخبار، بگم من خیلی اینجا راجع به چیزایی که اپل در رویداد WWDC24 معرفی کرد حرف نمیزنم. برید توییتهای علیرضا خدام رو بخونید. از منابع خیلی قابل احترامه و دوس داشتنیه.
این «بهروزنامه» است؛ یه خبرنامه ایمیلی که سعی میکنم هر هفته پنجشنبه منتشرش کنم. توش خلاصهای از اخبار دنیای تکنولوژی و رسانه و کریپتو رو بررسی میکنم و در کنارش به موضوعاتی که برام جالبه میپردازم. علاوه بر اون، محتواهایی که به نظرم جالب میاد رو با خوانندگانش به اشتراک میذارم.
بهروزنامه رایگان هستش، اما شما میتونید با خرید اشتراک از بهروزنامه و من حمایت کنید. بخشی از این درآمد صرف کمک به عدهای نیازمند (داخل ایران) و بخشی از اون هم برای بهتر کردن بهروزنامه هزینه میشه.
مثل همیشه، نظری، انتقادی، پیشنهادی چیزی داشتید یا کامنت بذارید، یا همین ایمیل رو ریپلای کنید؛ یا اینجاها میتونید پیدام کنید:
طبق اخبار منتشر شده، به نظر میاد اپل در شراکتش با OpenAI پولی به این شرکت نمیده و قراره با افزایش توزیع و دسترسی به این شرکت سود رسانی کنه؛ به نظر میاد اپل قصد داره در نهایت از طریق «تقسیم درآمد با صاحبان چتباتها» از هوش مصنوعی کسب درآمد کنه. (منبع)
منابع مطلع غیر رسمی از افزایش درآمد OpenAI از ۱/۶ میلیارد دلار در اواخر ۲۰۲۳ و ۱ میلیارد دلار در تابستان پارسال، به ۳/۴ میلیارد دلار در حال حاضر خبر میدن (منبع)
ترافورم لبز (Terraform Labs)، بعد از اینکه هیئت منصفهای در ماه آپریل این شرکت و شخص Do Kwon رو مسئول کلاهبرداری این شرکت معرفی کردن، با پرداخت جرمیه ۴/۴۷ میلیارد دلاری موافقت کرد. (منبع)
جزئیات بیشتر راجع به داستان ترافورم لبز رو میتونید در بهروزنامه شماره یازده بخونید؛ پارسال راجع بهش نوشتم.
توییتر (شما بخونید X) رسما از دیروز لایکها رو پرایوت کرده؛ یعنی دیگه معلوم نیست پستها رو کی لایک زده؛ برید خوش باشید و هرچی میخواید لایک کنید 🤣 (منبع؛ منبع)
گوگل اعلام کرده که به زودی قراره توسعه ChromeOS روی بخشهایی از استک اندروید، مثل هسته لینوکسی و فریمورکهاش، انجام بشه تا ویژگیهای هوش مصنوعی سریعتر در دسترس کاربران قرار بگیره. (منبع)
اندرو هریس، کارمند سابق مایکروسافت میگه این شرکت به هشدارهای اون درباره نقصهای مهم امنیتی که منجر به هک SolarWinds در سال ۲۰۲۱ شد، رو گوش نداده. هریس سال ۲۰۲۰ مایکروسافت رو ترک کرده. (منبع)
چین داره با کمک دولتش، بیش از هر کشور دیگهای ماشینهای خودران و بدون راننده رو تست میکنه؛ ۱۶ شهر، ۱۹ شرکت که اجازه آزمایش خودروهاشون رو در جاده دارن. نکته جالب اینکه که بخاطر کمک و حمایتهای دولتی از این کار، رسانههای دولتی به ندرت خبر از تصادفات یا حوادث مربوط رو گزارش میکن و پستهای آنلاین هم سانسور میشن! (منبع)
ژاپن قانونی تصویب کرده که مانع این میشه که اپل و گوگل فروش سرویسهای third-party که با سرویسهای native خودشون رقابت میکنن رو محدود کنن (منبع)
لیست همه اپهایی که اپل در WWDC24 اصطلاحا «شرلوک» کرد (منبع)
«شرلوک کردن» یعنی چی؟
شرلوک هولمز و دستیارش دکتر واتسون و اینا رو که میشناسید؟!
در اواخر دهه ۹۰ میلادی، اپل یه اپلیکیشن جستجو برای macOS 8 معرفی کرد به نام «شرلوک» که برای جستجو در وب و فایلهای سیستم از اون استفاده میشد. حالا، همون موقع، یه شرکتی به اسم کارلیا (Karelia) یه برنامه برای جستجوی بهتر داشت که اسمش «واتسون» بود و قیمتش ۲۹ دلار و استفادهاش برای جستجوی بهتر؛ مثلا پلاگین برای سرچ بهتر در اینترنت داشت.
در سال ۲۰۰۲، اپل شرلوک ۳ رو با ویژگیهای مشابه «واتسون کارلیا» منتشر کرد و باعث شد نیاز به واتسون از بین بره.
از اون موقع، بین افراد حوزه فناوری، «شرلوک کردن» اصطلاحیه که برای وقتی به کار میره که اپل یه ویژگی اضافه میکنه که براش تا اون موقع یه اپ third-party دیگه بوده…
کلابهاوس داره روی امکان ضبط صدا به صورت هندزفری کار میکنه (لینک)
تردز داره روی قابلیت تغییر آیکون برای یک سالگیش کار میکنه (لینک؛ لینک)
توییتر داره روی اضافه کردن امکان کادو دادن اشتراک پریمیوم کار میکنه (لینک)
اینستاگرام داره کار روی استیکرهای Pals رو ادامه میده (لینک)
اینستاگرام داره روی قابلیت فولدر بندی پیامها کار میکنه که میتونید اسم فولدرها و ترتیبشون رو تغییر بدید (لینک)
شما این رو یادتونه؟ میدونید چی بود؟
اپل اینجوری در یک آزمایشگاه مخفی، دوام آیفون رو تست میکنه.
اگر من رو در اینستاگرام دنبال میکنید، احتمالا استوریهام راجع چیزی که میخوام این هفته تو بخش محتوای فارسی معرفی کنم دیدید. اگر هم دنبال نمیکنید، دنبال کنید! دیگه گفتن نداره دیگه!
یکشنبه، خیلی اتفاقی توی ماشین تصمیم گرفتم برم سراغ رختکن بازندهها؛ اسمش رو چند دفعه شنیده بودم، اما قسمت نشده بود گوش بدم. اون روز تو فاز ماجراجویی بودم و گفتم بذار چیز جدید گوش بدم.
برعکس جافکری که از جدیدترین اپیزود شروع کردم و یکم برام پیگیریش سخت شد، رختکن بازندهها رو از اپیزود یک شروع کردم! از همون اول هم جذاب بود و باعث شد اپیزود یک رو همونجا گوش بدم. بعد اسپاتیفای تصمیم گرفت که بعد از اپیزود یک، جدیدترین اپیزود رو گوش بدم… خیلی خوب بود. خیلی خیلی خوب بود.
تو اپیزود سیزده رختکن بازندهها، با سعید ضروری و داستانش و مسیر زندگیش آشنا شدم. واقعا الهام بخش بود! وب سایت سعید ضروری رو هم پیشنهاد میکنم ببینید.
شدیدا توصیه میکنم گوش بدید.
قسمت جالب اون یکشنبه و اتفاقی رفتن سراغ رختکن بازندهها این بود که دقیقا همون روز، گروه بمرانی تو منچستر (۴۸۰ متر) اونطرفتر از خونه ما اجرا داشتن… رختکن بازندهها و بمرانی، میزبان و خواننده مشترک دارن! جناب بهزاد عمرانی… من هیچکدوم از اینا رو قبل از اون رو نمیدونستم 😅
متاسفانه نشد که به کنسرت برسم، ولی این که همه اینا باهم تو یه روز اتفاق افتاد، به نظرم خیلی باحال بود.
شماره ۴۴ هم به سر رسید. مرسی که هستید و وقت و توجهتون رو صرف خوندن بهروزنامه کردید.
طبق معمول، جا داره دوباره یادآوری کنم که اگر چیزی پیدا کردید یا تولید کردید (محتوا یا محصول یا هرچی) که فکر میکنید برای مخاطبین بهروزنامه مفیده، بهم پیام بدید. مطمئنم خودتون راهش رو پیدا میکنید.
کنجکاو بمونید. تا شماره بعد؛
بهروز