سلام! خوبید؟!
به پنجاهمین شماره بهروزنامه خوش اومدید. بعد از یکم غیبت، دوباره اومدم. توی چند روز گذشته، یکی دوتا اتفاق کوچیک اما به نظرم مهم برای بهروزنامه افتاده.
یکی اینکه بهروزنامه الان بیش از ۱۵۰۰ تا سابسکرایبر داره که به نظرم برای محتوای متنی واقعا عالیه! مرسی از همتون که اینجا هستید و به شکلهای مختلف حمایت میکنید.
دو اینکه دارم بخش تحلیلی بهروزنامه رو زنده میکنم و این کار رو با محتوای پستهای قدیمیتر شروع کردم. بخش تحلیلی، برعکس بخش اخبار فناوری، بیشتر مواقع محتوای «همیشه سبز» داشته؛ یعنی راجع به چیزایی حرف زدم که خیلی وقتا تاریخ انقضا نداره، برعکس اخبار. برای همین، تصمیم گرفتم که اونها رو جدا کنم تا پیدا کردن و خوندن و بازنشر و به اشتراک گذاشتنشون برای هم شما و هم من راحتتر بشه — مخصوصا برای کسایی که از این به بعد مشترک بهروزنامه میشن — چون خیلی بعیده که شما الان بعد از عضو شدن رو شماره ۴۵، برید اخبار بهروزنامه شماره ۸ رو بخونید که دو سال و نیم پیش منتشر شده.
اما، بخش تحلیلی اون «چرا محتوا پادشاه است؟» هنوز هم مثل دو سال و نیم پیش ارزش خوندن داره.
اما کاری که کردم این بود که از دوتا پستی که بازنشر شده، یکیش براتون ایمیل و نوتیفیکیشنش اومد (چرا محتوا پادشاه است؟)، ولی یکی رو سایلنت منتشر کردم، که تقریبا مطمئنم ندیدید! این رو:
نصف بیشترتون، وقتی این شماره منتشر شده بود، اصلا عضو بهروزنامه نبودین، برای همین اصلا از وجودش خبر نداشتین! اینجوری، کشف محتوا و دسترسیتون به مطالب همیشه سبز یکم راحتتر میشه. امیدوارم مفید واقع بشه.
چون به مناسبت تولد سی و چند سالگیم (امروز و فردا — چون سال کبیسه است و شمسی و میلادی ماجرا از روی هم پاشدن) و شماره پنجاهم بهروزنامه، مثلا حرکت مفید زدم. 😅
در ضمن، جا داره بازم یادآوری کنم که اپلیکیشن ساباستک رو بگیرید… احتمالا به زودی (شاید فردا) از قابلیت جدیدش که لایو هست (بالاخره دسترسی بتا دادن بهم) استفاده کنم و برسم خدمتتون! میتونید از اینجا دانلودش کنید: iOS / Android.
راستی، اینم جواب بدید 😁
خب، بریم سراغ اخبار هفتهای که گذشت.
این «بهروزنامه» است؛ یه خبرنامه ایمیلی که سعی میکنم هر هفته پنجشنبه منتشرش کنم. توش خلاصهای از اخبار دنیای تکنولوژی و رسانه و کریپتو رو بررسی میکنم و در کنارش به موضوعاتی که برام جالبه میپردازم. علاوه بر اون، محتواهایی که به نظرم جالب میاد رو با خوانندگانش به اشتراک میذارم.
بهروزنامه رایگان هستش، اما شما میتونید با خرید اشتراک از بهروزنامه و من حمایت کنید. بخشی از این درآمد صرف کمک به عدهای نیازمند (داخل ایران) و بخشی از اون هم برای بهتر کردن بهروزنامه هزینه میشه.
مثل همیشه، نظری، انتقادی، پیشنهادی چیزی داشتید یا کامنت بذارید، یا همین ایمیل رو ریپلای کنید؛ یا اینجاها میتونید پیدام کنید:
شواهد و مدارک نشون میده که Arm داره مجوزی که به کوالکام اجازه میده از مالکیت معنوی Arm برای طراحی تراشههاش، خصوصا Snapdragon استفاده کنه رو کنسل میکنه. اسنپدراگون در خیلی محصولات استفاده میشه؛ از کامپیوترهای شخصی گرفته تا Copilot+ مایکروسافت تا گوشیها و تبلتهای گلکسی سامسونگ! و این داره باعث اوج گرفتن اختلاف حقوقی بین این دو شرکت میشه. (منبع)
کوالکام اخیرا اسنپدراگون ۸ الیت رو معرفی کرده بود.
به نظر میاد اپل از اوایل تابستون تولید ویژن پرو رو به شدت کاهش داده و احتمالش هست که تولید نسخه فعلی، تا پایان سال ۲۰۲۴ کاملا متوقف بشه! (منبع)
جریمه ۸۹ میلیون دلاری برای اپل و گلدمنسَکس (Goldman Sachs) توسط اداره حمایت مالی از مصرفکننده (CFPB) برای پیروی نکردن از قوانین و گول زدن مصرفکنندهها در ایالات متحده. سهم اپل ۲۵ میلیون دلار، سهم گلدمن ۶۴/۸ میلیون دلار. (منبع)
بخش اصلی «گول زدن» مربوط به خرید بدون بهره دستگاههای اپل بوده که ظاهرا واقعا بدون بهره نبوده.
فوراسکور (FourSquare) تصمیم گرفته اپ راهنمای شهریش رو از ۱۵ دسامبر امسال تعطیل کنه و تمرکزش رو بذاره روی Swarm، اپ چکاین این کمپانی. (منبع)
تیکتاک از این به بعد، فید STEM خودش رو به همه کاربران نشون میده، نه فقط به نوجوانان. این فید روی محتوای آموزشی تمرکز داره. (منبع)
Science, Technology, Engineering, Mathematics یا علم، فناوری، مهندسی و ریاضیات
هوآوی نسخه ۵ سیستم عامل هارمونی (HarmonyOS) رو منتشر کرده و گفته بیش از یک میلیارد دستگاه (گوشی، کامپیوتر شخصی، خودرو و غیره) دارن از این سیستم عامل استفاده میکنن. هوآوی همچنین میگه بیش از ۱۵ هزار اپلیکیشن برای این سیستم عامل وجود داره که نسبت به اوایل سال ۲۰۲۴، تقریبا ۱۰ برابر شده. (منبع)
ظاهرا اپل داره روی یک اپ جدید مشابه «App Store» برای بازیها کار میکنه و قراره با پروفایلهای Game Center ادغام بشه — یه چیزی مثلا Game Store طور، مختص بازیها. (منبع)
متا داره فناوری تشخیص چهره رو تست میکنه تا با کلاهبرداریهای celeb-bait مبارزه کنه و بازیابی اکانتهای هک شده رو راحتتر کنه. (منبع)
کلاهبرداریهای celeb-bait اونایی هستن که کلاهبردار توی فیسبوک یا اینستاگرام تبلیغ میره با عکس و فیلمهای آدمهای مشهور که شما رو قانع کنه یه چیزی بخری یا اطلاعات رو در اختیارشون قرار بدی.
بلواسکای هفته پیش اعلام کرد در یک هفته اخیر، بعد از اینکه توییتر (شما بخون X) اعلام کرده که داره سیستم بلاک کردن رو تغییر میده (و با تقریب خوبی اون رو از بین میبره)، بیش از ۵۰۰ هزار کاربر جدید گرفته! (منبع) و ماجرا همینطور ادامه داره! (منبع)
نتفلیکس در سه ماهه سوم ۲۰۲۴ تقریبا ۵/۱ میلیون کاربر جدید اضافه کرده، در مقایسه با پیشبینیها که ۴ میلیون کاربر جدید بود؛ اما بیش از ۵۰ درصد اونها در کشورهایی که دسترسی به «اشتراک با تبلیغ» (نسخه ارزونتر اشتراک) داشتن، از این نوع اشتراک بوده. (منبع)
آمازون از نسخه جدید کیندل با صفحه رنگی e-ink رونمایی کرد. قیمت ۲۸۰ دلار. (منبع)
اپل از آیپد مینی جدید با تراشه A17 Pro و دستیار هوش مصنوعی اپل (Apple Intelligence) با همون صفحه نمایش ۸/۳ اینچی و قیمت پایه ۵۰۰ دلار برای نسخه ۱۲۸ گیگابایتی رونمایی کرد. (منبع)
گوگل گوشیهای پیکسل رو با اندروید ۱۵ بهروز رسانی کرد. (منبع)
ادوبی (Adobe) اپ طراحی و نقاشی فرسکو (Fresco) رو برای همه کاربران رایگان کرد و دیگه برای استفاده از ویژگیهای پریمیومش نیاز به اشتراک ادوبی ندارید. این اپ قراره با اپلیکیشن پرطرفدار Procreate رقابت کنه. (لینک)
واتساپ [در حرکتی خیلی خیلی خلاقانه] قصد داره به کاربران اجازه بده لیست مخاطبین (Contacts) رو در داخل اپ خودش ذخیره کنن. تا الان واتساپ از اطلاعات ذخیره شده در اپ Contacts گوشی (به صورت محلی یا local) استفاده میکرد… احتمالا با این فرمون میتونیم منتظر نام کاربری یا همون username در واتساپ باشیم. (منبع)
تردز داره امکان پست کردن در یه اکانت دیگه رو تست میکنه. یعنی وقتی بیشتر از یه اکانت دارید، لازم نیست اکانت رو عوض کنید و بعد پست کنید. از هرجا خواستید تو هرجا خواستید، میتونید پست کنید — پیچیده شد! عکسش رو ببینید: (لینک)
اپ توییتر (X) روی iOS داره امکان تعریف کردن اکشن مورد نظرتون روی پست وقتی swipe میکنید رو اضافه میکنه. (لینک)
اینستاگرام داره پیدا کردن عکس و فیلم و ریلهایی که توی دایرکت برای هم میفرستید رو راحتتر میکنه (مثل واتساپ و تلگرام و اینا) (لینک)
با تقریب خوبی در کنار عشق بودن، این راجع بیشتر مامانها صدق میکنه!
از راههای اصلی موفقیت در ایران.
آتشنشانی استانبول اینو گذاشته گفته انقد زنگ نزنین برا نجات گربهها.
سنسور پارکینگ ماشین؛ دو کاره.
یکی از این دوتا لعنتی دروغ میگن.
و البته پدیده این روزهای فضا مجازی: لینکس.
خیلی حیف میشد که استوریهای شهروز رو تو اینستاگرام در این رابطه رو از دست بدید، برای همین ازش خواهش کردم هایلایتشون کنه… و کرد! اینجا ببینید. 😂
کتابخونه کنگره ملی آمریکا، PDF اسکن شده ۴۹۲ کتاب، دست نوشته، روزنامه و اینای بسیار کمیاب فارسی از قرن ۱۴ میلادی تا امروز رو منتشر کرده. اینجا میتونید ببینید. به صورت PDF و عکس قابل دانلود هم هستن…
مثلا، مثنوی معنوی مولانا مربوط به سال ۱۴۴۱…
مرسی از احسان شریعتی عزیز که این رو با من به اشتراک گذاشت.
رسیدیم به انتهای شماره ۵۰. نیم قرن بهروزنامه! هارهار 😂
طبق روال همیشه بگم اگر چیزی پیدا کردید یا تولید کردید (محتوا یا محصول یا هرچی) که فکر میکنید برای مخاطبین بهروزنامه مفیده، بهم پیام بدید — مثل احسان. مطمئنم خودتون راهش رو پیدا میکنید. (اگه پیدا نکردید، بیاید دایرکت اینستاگرام! راستی، اپ ساباستک هم دایرکت داره!)
کنجکاو بمونید.
تا پست بعد؛
بهروز
توییتر رو از طریق تلگرام دنبال میکنم
مرسی بهروز جان بابت خبرنامه خوبت ممنون واقعا